Tokat

Engelliler Haftası

16:55 10 Mayıs 2018
Engelliler Haftası

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte Turhal Eğitim Uygulama ve İş Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrenciler ve anneleri bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Engelliler Haftası ve Anneler Günü'nü birlikte kutladıklarını belirtti.

Bekler, "Dünyaya engelli bir çocuk getirmiş olan bir anne, bir ömür boyu engelli çocuğuyla birlikte yaşamak zorunda kalıyor. Allah gecinden versin, sizler bu dünyadan göçüp gittikten sonra da 'Çocuklarım ne olacak?' diye düşünmek zorunda kalacaksınız. Ama devletimiz yetimlere, öksüzlere, engellilere, dullara, yaşlılara çok büyük yardımlarda bulunuyor. Sizler için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Bedirhan Çelik de her fırsatta engellilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Çelik, "Engelliler Haftası ve Anneler Günü vesilesiyle hem engelli kardeşlerimizle hem de anneleriyle birlikte bir araya gelmek için güzel bir organizasyon hazırladık. Etkinliklerimizde hem engelli kardeşlerimizin mutluluğunu görmüş oluyoruz hem de annelerini mutlu etmeye çalışıyoruz. Tek gayemiz onlarla birlikte olmak, mutlu bir gün geçirmek." dedi.

Programın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda engelli öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Turhal Belediyesini de ziyaret eden engelli öğrenciler, Başkan Bekler'in makamına oturarak temsili başkan oldular.

Engelli öğrencilerden Tuğba Sağlam, Belediye Başkanlığı makamında gördüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını "Reis bu" diyerek eline alıp sevgisini gösterdi.

Etkinliklere, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, engelli öğrencilerin anneleri ve öğretmenleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.