Tokat

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

12:01 11 Mayıs 2018
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Tokat'ın Turhal ilçesinde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, trafikle ilgili materyallerin yer aldığı stant açıldı.

Programda konuşan Turhal İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, karayolu trafik kazalarının dünya çapında ölüm, yaralanma ve sakatlıklar için başlıca sebep ve bir kamu sağlığı sorunu olduğunu ifade ederek, "Her yıl dünyada yaklaşık 1 milyon 300 bin insan trafik kazaları sonucu ölmekte. 50 milyona yakın insan yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre ülkemizde her yıl ortalama 4 bine yakın vatandaşımız kaza yerinde hayatını yitirmektedir. Yaralananların sayısı yaklaşık 300 bin. Trafik kazalarının ülkemize maliyeti ise yıllık 4 milyar dolar civarındadır." dedi.

Programda trafik kurallarına uyma ve örnek olma alanında yılın şoförü seçilen ticari taksi şoförü Ertuğrul Çakan ve yılın trafik görevlileri seçilen Uzman Jandarma Metin Gedik ile polis memuru Coşkun Can'a plaket verildi.

Program sonunda trafikle ilgili materyallerin yer aldığı stantların açılışı yapıldı. Stantları gezen öğrencilere çeşitli bilgiler ve hediyeler verildi.

Etkinliğe, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.