Tokat

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

18:00 15 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tokat'ın Turhal ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamanda darbe girişiminde şehit olan polis memuru Ferhat Koç, kabri başında anıldı.

Turhal ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehitlerinden polis memuru Ferhat Koç'un kabri, ziyaret edildi.

Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer ve protokol üyelerinin katıldığı programda, Kur'an-ı Kerim okunarak, İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ tarafından dua edildi ve şehidin kabrine çiçekler bırakıldı.

Kaymakam Üçer, yaptığı konuşmada, yaşananlara rağmen Türkiye'nin daha güçlü daha istikrarlı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gerek anayasal değişikliklerle gerek diğer mevzuatlardaki değişikliklerle artık devletimizin idaresi daha güçlü bir hal aldı ve artık inşallah geleceğimize daha kararlı ve daha emin adımlarla yürüyeceğiz. 15 Temmuz gecesinde tankların, topların, silahların karşısına çıplak elleriyle, ellerinde bayraklarıyla ve yürekleriyle dikilen, direnen bu kardeşlerimizdi. O yüzden bunlar yüzyıllarda geçse unutulmayacaklar ve her zaman bizler tarafından gelecekte bizlerin çocukları ve torunları tarafından hatırlanacaklar."

Anma programına Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferit Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.