Tokat

El ele verip okulu yeni eğitim yılına hazırlıyorlar

10:27 15 Eylül 2018
El ele verip okulu yeni eğitim yılına hazırlıyorlar

Tokat'ın Zile ilçesinde bir köy okulu, yeni eğitim öğretim yılına öğretmen veli işbirliğinde hazırlanıyor.

İlçeye yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Köylüürünü köyünde bulunan ilkokulun öğretmeni Seda Kavaklı ile velilerden Aynur Polat, okul binasını yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak için harekete geçti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edilen malzemelerle işe girişen Kavaklı ile Polat, okulun boya, temizlik, bakım ve onarımını yaparak yeni döneme hazırlıyor.

Kavaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy okulunda 2 yıldır sınıf öğretmeni olarak görev aldığını söyledi.

Okulda 15 öğrenci bulunduğunu belirten Kavaklı, "Okulumuzu boyuyoruz. Sağ olsun, velimiz yardımcı oluyor. Okulumuz sobalı olduğu için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz boyaları veriyor. Her sene eğitim sezonundan önce okulumuzu boyuyoruz." dedi.

Okulu eğitim öğretim yılına hazır hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Kavaklı, "Bayan olarak biraz zor oluyor ama görev kutsaldır. Çocuklarımı ve öğretmenliği çok seviyorum. Köylülerimiz de yardımcı oluyor. Bir şekilde hallediyoruz. Öğretmenliği ve çocukları seviyorsan okul için her şey kutsal ve severek yapıyorum. Pazartesi hayırlısı ile okullar açılacak. Köylülerimizin de desteği ile birkaç güne bitireceğiz." diye konuştu.

Aynur Polat da okulun tamir ve boyasında Kavaklı'ya yardımcı olduğunu anlatarak, "Allah razı olsun, boya var. Okulumuzu boyuyoruz. Güzel oluyor." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.