Tokat

Tepkilere aldırmadı muhtar oldu, yine aday

10:28 19 Ekim 2018
Tepkilere aldırmadı muhtar oldu, yine aday

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Arısu köyünün ilk kadın muhtarı, 3 çocuk annesi 58 yaşındaki Münevver Sönmez, muhtarlık görevini sürdürmek istiyor.

Evlendikten sonra 1977 yılında İstanbul'a giden ve 2014 yılında köyüne dönen Sönmez, o tarihten beri köyünde muhtarlık görevi yürütüyor.

Adaylığı sürecinde tepkilerle karşılaşmasına rağmen pes etmeyen ve muhtar olan Münevver Sönmez, köyüyle ilgili sorunları tek tek çözüme kavuşturarak köylünün sevgisini kazandı.

Yeniden aday olmaya hazırlanan Sönmez, kadınların her şeyi başarabileceğini gösterdiği için mutlu olduğunu belirtiyor.

Münevver Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 37 yıl büyük bir şehirde yaşadıktan sonra memleket hasretinin ağır bastığını ve köyüne döndüğünü anlattı.

Köyüne dönünce muhtarlık seçimlerinde aday olduğunu ve kazandığını ifade eden Sönmez, daha önce kadın muhtar görmeye alışık olmayan köylülerin önceleri tepkili yaklaştıklarını ifade etti.

Zaman içinde köye getirdiği hizmetlerle köylülerin takdirini kazandığını dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:

"Biz köyden taşınırken evlerde su yoktu. Elektrik yoktu. Büyükşehirde ne şehirli olabildik, ne de köylü olabildik. Bir çaba içinde gelip geçti. Birçok sivil toplum kuruluşunda görevler yaptım. Orada baktım herkes bir şeyler yapma çabasında. Ben de köyüme gidip bir şey yapmak istediğim için geri köyüme döndüm. Yaklaşık 6 ay köyde kaldım ve bu zaman zarfında çalışma yaptım. Ne kadar büyükşehirde yaşasak da özlemimiz köy. Çocukluğun nerede geçerse özlemini oraya duyuyorsun. Ben rüyalarımda yeni evleri görmüyorum, o eski toprak evlerimizi görüyorum. Seçimlerde kazanarak muhtar oldum. Şu anda Almus'ta köy muhtarı olarak sadece ben varım. Muhtar seçildikten sonra başka bir köyden bir kadın geldi. Bana 'Yavrum köyünüzde hiç erkek kalmadı mı, seni muhtar ettiler' dedi. 'Erkeklerden ne eksiğimiz var.' dedim. Bana seçimden önce tepki gösterip sonra 'İyi ki seçildin' diyen çok."

Sönmez, yapılacak yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olacağını belirtti.

Arısu köyü 1. azası Sadık Aksoy da "Köyümüzün ilk kadın muhtarı. Allah için bize vazifesini kim iyi yapıyorsa o lazım. Muhtarımız vazifesini de yapıyor." diye konuştu.

Köyde yaşayan Sati Sönmez de bir kadının muhtar olmasının önceleri yadırgandığını, Münevver Sönmez'in yaptığı işlerle köylünün ön yargılarını yıktığını ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.