Tokat

Sürpriz yapmak istedi, gelen ürünle şaşkına döndü

14:43 12 Ocak 2019 3 Yorum Var
Sürpriz yapmak istedi, gelen ürünle şaşkına döndü

Halter turnuvasına katılacak öğrencisine sürpriz yapmak için arkadaşları ile para toparlayıp internet üzerinden spor ayakkabısı siparişi veren Beden Eğitimi Öğretmeni, kargo eline ulaştığında büyük bir şok yaşadı.

Tokat'ta Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer Kargacıer, halter turnuvasına katılacak öğrencisine sürpriz yapmak için öğretmen arkadaşları ile para toplayıp internet üzerinden spor ayakkabısı siparişi verdi.

Kargacıer 182 TL karşılığında bilindik bir markanın spor ayakkabısını sipariş etti. Kargo geldiğinde ise büyük bir şok yaşadı. 182 liralık ayakkabı yerine piyasada 15-20 TL'ye satılan basit bir ayakkabı gelmişti. Öğrencisine yeniden bir ayakkabı alarak turnuvaya yetiştirmeyi arzu ettiklerini ifade eden Karaca, sipariş verdikleri sitenin telefonlarını aradıklarını açan olmadığını, tüketici hakem heyetine başvuracaklarını kaydetti.

182 liralık ayakkabı sipariş etti 20 liralık ayakkabı geldi 

İnternetten üzerinden ayakkabı siparişi verdiğini belirten Kargacıer, “Arkadaşlarla para topladık, siparişimizi verdik. 182 liralık halter ayakkabısı beğendik, bize kargo ile gelen 15-20 liralık uyduruk bir ayakkabı oldu. Kargo şirketine gittim durumun izahını yaptım. Paranın karta iadesini yapmalarını söyledim. Firma da bana direkt firmadan aktarım olduğunu söyledi. Tüketici haklarına gittik dilekçeyle başvurumuzu yaptık ama onlar da bir sonuç alamayacağımızı, pek dönüşü olmadığını söylediler. Müşterinin de bizde bilgileri yok onu da kargo firması vermiyor. Bu şekilde bir mağduriyetimiz var” dedi.

O ayakkabı ile turnuvaya gidecekti 

Kargacıer, yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Kimseyi dolandırmasınlar, bu masum çocukların duygularıyla oynamasınlar. Ayakkabım gelecek diye çok sevinmişti. Gelen ayakkabı 15-20 liralık bir ayakkabı. Çocuk şok oldu ‘hocam bu mu benim ayakkabım' dedi. Dedim ki oğlum yok. Biz bu ayakkabıyı yine alacağız. Başkalarını da bu şekilde dolandırmasınlar. Çocuğumuz okullar arası turnuvaya katılacak, o turnuvada giyecekti. Nasip değilmiş izle bakalım yetiştirebilirsek başka bir ayakkabı alacağız” diye konuştu.

Dolandırıcıya seslendi 

Tamer Oruç ise dolandırıcılık yapan kişiye seslenerek, "Kendi çocuklarını duruma düşmelerini isterler mi? İstemezler. O zaman o çocuğu da kendi çocuğu yerine koysunlar. Kendi çocuğu bir kalem siparişi vermiş olsa ama gelen 1 liralık tükenmez kalem olursa ne duruma düşer çocuğu? Aynı duruma kendisini koysun. Çocuktan habersiz ayakkabı numarasını aldık. Ama gelen ayakkabıyı biz gördük. Çocuğa sürpriz yapalım istedik, öksüzü sevindiremedik. Biz mağduruz başkaları da mağdur olmasın bu konuda" ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    internet üzerinden satışlara bir kontrol getirilmelidir. Ticaret odasına kayıt istenmeli ve vergiye tabii olmalıdır. Şirketler değil kişiler hata yaptığında cezalandırılmalıdır. Bu dolandırıcılık her gün yüzlerce kişinin başına gelmektedir. Kargo şirketleri bu tür olaylarda gelen mağdura yardımcı olabilecekken hiç oralı olmamaktadır. Devlet bunları düzenlemek ve vatandaşını korumak için vardır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ahmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ödeme gecikmesi en doğru çözüm. Alıcı ve satıcıya garantörlük yapacak olan devlet olmalı ve satış karşılıklı onaydan sonra gerçekleşmeli. Kurallarını devlet koysun. Bunun dışında satış yasaklansın, cezalandırılsın. Yinede alışveriş yapmak isteyen olursa kendi bilir. Taraflardan biri şikayet ederse de, ceza alması ve soruşturma, kovuşturma yapılmaması lazım.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ATILLA TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    hükümet bunlari kontrol etmesi lazim nasilmi ticaret bakanligindan internet üzerinden satis izni müsadesi vermesi gerekiyor vede ayrica devlete en az 250 lira teminat yatirmali asla sahte üren satisi icin bazen kendiside siparis vermeli ayni zamanda siparis verdigi adresi ip adresini takip etmelidir yada nerede hangi sicil numarasi var yada böyle siteler ticaret bakanliginin verdigi bir belgeyi internet satis adresinde göstermelidir cok varda bu konuda yazilacak buraya sigmaz
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Araba alıyor sanki :) 180 liralık ayakkabı. Kim bilir 10 Öğretmen anca tamamlamıştır.
    Cevapla
  • Ruhiskim 5 yıl önce Şikayet Et
    Mal mısın kardeş ortada dolandırıcılık olayı var 180 tl ye takılmışsın..
    İlk beğenen sen ol
  • öğretemeyen :-) 5 yıl önce Şikayet Et
    1-Ruhi adını hak etmiyorsun, senin ruhun çürümüş; adamlar imkanlarınca bir iyilik yapmışlar, keşke yapanı eleştirmek yerine takdir edebilsek 2-bu internet sitelerinde alış-veriş aliexpres gibi olmalı. ürün geldikten sonra satıcı inceleyip onaylıyorsa para hesaba geçmeli. arızalı ürünlerde alıcı verebileceği fiyatı veriyor satıcı kabul etmez ise parasını tamamıyla geri alabiliyor.
    İlk beğenen sen ol
  • ttttt 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyice oku. Mevzu ne ayakkabı nede 182,00 tl olması.
  • mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    her zaman dediğim yine teyyid olmus oldu gormediğim dokunmadığım hiç bir seyi almam internette ucuz ise vardır bir üç kağıdı en fazla beş lira fazla ödersin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.