Tokat

Kaplumbağa terbiyecisi ve inci küpeli kız canlandı

13:35 20 Mayıs 2019 1 Yorum Var
Kaplumbağa terbiyecisi ve inci küpeli kız canlandı

Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu yıl sonu resim sergisi açıldı. Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencilerinin çeşitli tarzlardaki eserlerinin yer aldığı sergi, Cumhuriyet Meydanında sergilendi...

Sergide ünlü tablolar Kaplumbağa Terbiyecisi ve İnci Küpeli Kız’ın canlandırmaları dikkat çekti. Gaziosmanpaşa Ortaokulu Resim Öğretmeni Gülay Dinç ve Öğrencilerinin hazırladığı sergide, birbirinden farklı tarzlarda çalışılmış birçok eser yer aldı.

Programda, Müzik Öğretmeni Figen Esin Yürüdür ve öğrencileri de müzik dinletisi yaptı.

Serginin açılış konuşmasını Gaziosmanpaşa Ortaokulu Okul Müdürü İsa Çabuk yaptı.

Sergi hakkında bilgiler veren Resim Öğretmeni Gülay Dinç, sergideki eserlerin sene başından bu yana yapılan çalışmalar olduğunu belirterek; “ Yıl sonu sergimizde tabloları canlandırma dahil olmak üzere pek çok teknik kullandık. Özellikle ünlü tabloları canlandırma çalışmamızı önümüzdeki sene daha kapsamlı yapacağız. Şimdilik Kaplumbağa Terbiyecisi ve İnci Küpeli Kız olmak üzere iki tabloyu canlandırdık. Seneye tablo sayısını artıracağız. Sergimizin bir diğer özelliği ise atıkları kullanarak eserler meydana getirmemiz oldu. Öğrenciler, evlerinde kullanılmayan ve geri dönüştürülebilecek durumda olan eşyalarla güzel çalışmalartaya çıkardılar. Sergimizde atık tavaları, kumaşları ve kağıtları bile kullandık. Ayrıca pamuk ve kitre kullanarak kabartma tarzında tablolar da yaptık. Filografi sanatıyla yapılan tablolarımız da var, kazıma tekniği kullanılarak yapılan tablolarımız var. Ayrıca tablolarımız arasında satılık olanlar da var. Yıl sonu sergimizi önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir şekilde yapmayı hedefliyoruz. Ben öğrencilerime ve bize destek olan öğretmen arkadaşlarıma, okul yönetimine teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    beeeendim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.