Trabzon

Trabzon'da şiddetli yağış

20:47 28 Ağustos 2015
Trabzon'da şiddetli yağış

Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, ilçede şiddetli yağış sonucu meydana gelen taşkının çok sayıda evde hasara yol açtığını bildirdi.

Tekke, akşam saatlerinde başlayan yağmurun Köprübaşı ilçesini olumsuz etkilediğini söyledi. Aşırı yağış nedeniyle ilçede birçok yerde taşkın meydana geldiğini belirten Tekke, ''Su taşkınları nedeniyle can kaybı yaşanmadı ama birçok evde maddi hasar meydana geldi'' dedi.

Belediye olarak teyakkuz halinde olduklarını dile getiren Tekke, ''Vatandaşlarımız yağmurun dinmesine rağmen hala endişeliler. Sürekli benimle irtibat halindeler. Evlerimizde hasarımız var ama can kaybının yaşanmaması bizi teselli ediyor'' diye konuştu.

Sabaha kadar temkinli olacaklarını vurgulayan Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yağışın ardından olaya direk müdahalede bulunduk. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile diğer kurumlardan da destek ekipler geldi. Ekiplerimiz kapalı yollarımızın açılması için şu anda çalışıyor. Tedbirimizi elden bırakmıyoruz ve yeni bir taşkın olabilir düşüncesiyle hareket ediyoruz. Tedbir amaçlı da ilçede hasar gören birçok evi boşalttık. Vatandaşlarımız daha güvenli buldukları akraba ve komşularının evlerine yerleşti.''

Tekke, şiddetli yağışın ardından yaşanan ufak çaplı heyelan sonucunda bir aracın zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.