Trabzon

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

12:40 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Trabzon Valiliği önündeki törene, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, Trabzon Belediyesi bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam etti.

Vali Öz, törende şeref defterine şunları yazdı:

"Şu anda tarihimizin dönüm noktaları, millet olarak nereden gelip nereye gittiğimize kutlu yürüyüşümüzün mana edenler bizleri en güzel şekilde hatırlatmaktadır. 30 Ağustos Zaferi de böyle bir dönüm noktası olarak hepimiz için gurur ve iftihar vesilesidir. Türk milleti imkansızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş inandığı yoldan asla dönmeden, varlığına kast edilmesine asla izin vermeyecektir. Türk milletinin bu kararları sayesinde bizler artık her türlü vesayeti kırmış olarak yarınların kaygısını duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. Bu düşünce ve duygularla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

Kutlamalar, Vali Öz'ün, beraberindeki İl Jandarma Komutanı ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile vatandaşların bayramını tebrik etmesinin ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.