Trabzon

Maçın ardından

22:26 30 Ağustos 2015
Maçın ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, takımda güven eksikliğinin olduğunu, bunu da ilerleyen dönemde gidereceklerini söyledi.

Arveladze, Spor Toto Süper Lig'de 2-2 berabere biten Akhisar Belediyespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını ve ilk 15 dakikada istediklerini yaptıklarını belirtti.

Çalıştıkları pozisyonları oyunun bu bölümünde bulduklarını ifade eden Arveladze, şöyle devam etti:

"Acele ediyoruz. Niye böyle oynuyoruz bilmiyorum. Güven meselesi olabilir. Bazen en son noktaya gelen oyuncu geri dönüyor. Kaleye gitmelerini tercih ediyoruz. 15. dakikadan sonra oyunu karıştırdık. İyi bir gol bulduk. Devre arasında da  'bu oyun ve skor bu maç için yeterli değil. Top bizde kalsın ve pozisyon bulalım' dedim. Sonra 1-1 oldu, 2-1 yapma şansını değerlendiremedik. Geri düştük ama yine de takım karakterini gösterdi. Risk aldık, ekstra santrfor soktuk. Maçtan önce 3 puan istedik. Oyunun gidişatı da öyleydi ama öyle döndü ki oyun, 1 puan bile altın puan gibi oldu. Biraz güven lazım bize. O güveni bulacağız."

Kontratak takımı olmadıklarını vurgulayan Gürcü teknik adam, "Top bizde kalsın diye uğraşan bir takımız. Bizde kalınca topu daha çabuk çevirmemiz gerekir ama bugün sonuçta rakibimiz 10 kişi topun arkasındaydı. Bu tarz maçlarda geride fazla alan kalmıyor. Daha çabuk oynayıp top çevirmemiz lazım. İlk attığımız gol de öyleydi. Bunu daha fazla yapacağız. 25 kere değil, 125 kere yapacağız" diye konuştu.

Arveladze, "7 puanla lige başladığınız için mutlu musunuz?" şeklindeki soruya "Gördüğüm oyun, futbolcuların oyunu, birbirlerine davranışı, yedeklerin davranışı, oynadığımız stil mutlu ediyorsa beni, mutluyum. Lige başlamadan sorsaydınız belki, '9 puan çok iyi ama 7 de olabilir' diyecektik. Bugün ceza nedeniyle hiç gelmeyen taraftar maça geldi. İnşallah birleşip, gelecek maçlarda daha heyecanlı atmosfer yaratacaklar" cevabını verdi.

 

- Akhisar Belediyespor cephesi

 

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, maç değerlendirmesinden önce Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutladıktan sonra, şehitlere rahmet ailelerine de başsağlığı diledi.

Karşılaşmanın güzel bir atmosferde oynandığını ifade eden Arslan, "Trabzon güzel bir deplasman. Maç öncesi zorlu geçeceğini tahmin ediyorduk, çünkü Trabzonspor çok iyi takım kurdu. Çok daha iyi yerlere gelecektir" şeklinde konuştu.

Arslan, rakipleri karşısında dik oynayarak galip gelmeyi hedeflediklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Oyunun belli bölümünde bunu tutturduk. İkinci gol profesyonel takımın yememesi gereken bir goldü. Maç öncesi bir puana razıydım. 'Trabzon'dan bir puanla döneceksin' deseler mutlu olurdum ama ikinci golden dolayı üzgünüm. Son dakikalarda yediğimiz baskı sonucu üçüncü golü kalemizde görebilirdik. Buradan 3-2'lik mağlubiyetle dönsek kahrolurdum."

Oyuncularını mücadelelerinden dolayı kutlayan Arslan, "Takım olma yolunda büyük mücadele veriyorlar. Canlarını dişlerine takıp oynuyorlar. Bu takıma karşı puan almak önemliydi. Mücadele güzeldi. Elimize gelen galibiyeti kaçırdığımız için üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.