Trabzon

KADEM Trabzon Temsilcisi Mungan:

14:12 30 Eylül 2015
KADEM Trabzon Temsilcisi Mungan:

"Kadını sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daha fazla görmek istiyoruz. Kadının olduğu her yerin daha güzel ve başarılı olacağına inanıyoruz. Bu alanda erkeklerden de yardım istiyoruz"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilcisi Sevdegül Aydın Mungan, "Kadını sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daha fazla görmek istiyoruz. Kadının olduğu her yerin daha güzel ve başarılı olacağına inanıyoruz. Bu alanda erkeklerden de yardım istiyoruz" dedi.

Mungan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, KADEM'in 8 Mart 2013'de kurulmuş kadın yanlısı bir dernek olduğunu söyledi.

Asıl mottolarının, kadın üzerinden aileyi ve toplumu güçlendirmek olduğunu vurgulayan Mungan, "Güçlü kadın, güçlü aile en önemli söylemimiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği, sizlerin de okuyup yazdığı bir konu. Toplumsal cinsiyet, günümüzde artık cinsiyetin doğuştan gelen yanı, bir de toplumsal cinsiyet kavramı üzerinde konuşuluyor. Hatta Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde tek başına cinsiyeti değil, toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsediğimizi uluslararası platformlarda ülke olarak beyan etmiş durumdayız" diye konuştu.

Mungan, eşitliğin üzerine adalet kavramını tercih ettiklerini de anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim toplumsal cinsiyet adaleti tavrımız, kesinlikle eşitliği kapsıyor. İnsan hakları boyutunda kesinlikle kadın ve erkek eşittir diyoruz ama kadının bazı alanlarda pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Özellikle mevcut koşullarda eşitlikten söz edebilmemiz için aynı birbirine denk, bire bir aynı olan şeylerin eşitliğinden söz edebiliriz. Oysa kadın ve erkek biliyoruz ki farklı biyolojik, anatomik yapılarda insanlar ama insanlık, hak ve hukuk boyutunda kesinlikle eşitiz. Bu noktada hiçbir çatışmamız yok. Ayrıştığımız nokta pozitif ayrımcılık."

- "Biz erkeklerle yarışan, çatışan bir dernek değiliz"

Kadın lehine pozitif ayrımcılık istemenin suç olmadığını da dile getiren Mungan, o nedenle bu konuyu açıkça ifade ederek, talep ettiklerini kaydetti.

Mungan, kadının çalışma koşullarının iyileştirilmesinden yana olduklarına da işaret ederek, "Kadını sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daha fazla görmek istiyoruz. Kadının olduğu her yerin daha güzel ve başarılı olacağına inanıyoruz. Bu alanda erkeklerden de yardım istiyoruz. Biz erkeklerle yarışan çatışan bir dernek değiliz. Söylemlerimizin hiçbiri bunu içermiyor. Biz birlikte tıpkı aileyi var ettiğimiz gibi daha iyi, eğitimli ve nitelikli bir toplumu var etmek için kurulduk" dedi.

KADEM'in her ne kadar bir kadın derneği de olsa güçlü kadın figürü üzerinden aileyi ve toplumu desteklediğini anımsatan Mungan, "Bu anlamda erkekleri ötekileştirmez. Eşitliği erkek gibi olmakta aramaz. İki cinsiyeti yarışan, çatışan insanlar olarak değil, farklılıklarıyla tamamlayıcı unsurlar olarak kabul eder" ifadesini kullandı.

Mungan, Trabzon KADEM temsilciliğinin de 6 Temmuz 2015'te açıldığını hatırlatarak, ilk etapta eğitim odaklı çalışmalar yaptıklarını, daha sonra da kadın ve aile konulu projelerle kente katkı sunmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.