Trabzon

AK Parti MKYK Üyesi Soylu:

23:49 30 Eylül 2015
AK Parti MKYK Üyesi Soylu:

"Millet ne zaman bir ocağa sığınmışsa, ne zaman kendi ifadelerini ortaya koyabileceği bir yuva bulmuşsa, bu yuva her zaman birileri için tehditkar olmuştur"

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Millet ne zaman bir ocağa sığınmışsa, ne zaman kendi ifadelerini ortaya koyabileceği bir yuva bulmuşsa, bu yuva her zaman birileri için tehditkar olmuştur" dedi.

Soylu, AK Parti'nin kuruluşu sırasında Trabzon'da görev alanların katılımıyla bir restoranda organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, siyasi partilerin kıymetli unsurlar olduğunu belirtti.

Siyasi partilere hayat vermenin de çok kıymetli olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu millet kendine hep bir ocak aramıştır. Kendi değerlerini orada ifade edebileceği bir ocak aramıştır. Millet ne zaman bir ocağa sığınmışsa, ne zaman kendi ifadelerini ortaya koyabileceği bir yuva bulmuşsa, bu yuva her zaman birileri için tehditkar olmuştur. Bu tehdidi ortadan kaldırabilmek için de milletin ortaya koymuş olduğu iddiayı bertaraf edebilmek için de birçok oyun, birçok entrika gelişmiştir."

Soylu, Türkiye'nin siyasi tarihine ilişkin bilgi paylaşarak, "İçinde bulunduğumuz siyasi parti, sadece iktidar heveslisi bir siyasi parti değildir. Bu coğrafyaya ait düşünceleri vardır, insanımızın, toplumumuzun, milletimizin bireysel ve toplumsal standartlarının yükselmesine yönelik düşünceleri vardır" diye konuştu. 

İki gün önce bir yerde, "Türkiye oyun bozarsa kimse bunun altından kalkamaz" dediğini anımsatan Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün de Amerikan Genelkurmay Başkanı aynı lafı söylemiş. Türkiye bu bölgenin, hiç kimsenin vazgeçemeyeceği en önemli ülkesidir. Türkiye hiç oyun bozmamıştır bugüne kadar ve Türkiye'nin elinde öyle bir güç, öyle bir kuvvet ve böyle bir anlayış vardır ama bunu bu coğrafyada hiç kullanmamıştır. Türkiye'yi o şekilde sınırlama ve kısıtlamaya çalışanlara Türkiye her zaman vakarla ve büyük bir sorumlulukla cevap vermiştir.

Onların yapmak istedikleri başkadır. Aşağıdan bir koridorla Türkiye'yi etkisiz hale getirmek istiyorlardı. Bu çok net. Terör örgütünü ve öbür terör örgütü PYD'yi uzantıları vasıtasıyla burada etkin kılıp, Türkiye'nin şu zor dilimi içerisinde Türkiye'ye ders vermeye ve bir araf dönemi içerisinde Türkiye'den önemli bir pay kapmaya çalışıyorlardı ama 13 yıllık iktidar ve 21. yüzyılın başında sizin başlattığınız yolculuğun getirdiği öz güven, onların yaptığı hesapların tersine dönmesini sağladı. Bu kadar basit."

Beka, istikbal ve istiklal sözlerinin boş sözler olmadığını vurgulayan Soylu, "Bir seçime doğru gidiyoruz. AK Parti hiçbir zaman kendine mukabele edilen davranışların hiçbirisine şiddetle, nezaketin ve nezahetin dışında ve milli iradenin ve demokrasinin dışında bir cevap vermemiştir. Meşruiyetini her zaman halkın kendisine verdiği oyla ayakta tutmuştur. Bugün de aynı meşruiyetini ayakta tutmaya çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Soylu, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerine 30 gün kaldığını belirterek, "30 gün bizim için de milletimiz için de 13 yılda aldığımız mesafe ve milletimizin ve Türkiye'nin aldığı mesafe ve dünyada bize itibar edenlerin almış olduğu mesafe açısından da önemli bir zaman dilimidir. Allah muhafaza etsin, eğer Türkiye'den yeni bir koalisyon tablosu çıkarsa ben PKK ile mücadelenin nasıl bir noktaya gidebileceği hususunu düşünmek dahi istemiyorum. Hangi cereyanların etki edebileceğini düşünmek dahi istemiyorum. Bugün Türkiye'nin gücünü de yaklaşık 13 yıldır neyi biriktirdiklerini de bir şekilde gören tabloyla karşı karşıyayız. Onun için bu seçim sizin seçiminizdir" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, eski milletvekili Faruk Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Kurucu Başkanı İbrahim Keskin ve milletvekili adaylarının da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.