Trabzon

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

18:27 23 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

  Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Trabzon'da protesto edildi.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını Atatürk Alanı'nda protesto etti.

Türk milletinin her zaman ve her yerde Müslümanların ve mazlumların yanında olduğunu belirten AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, "Onun için bu aziz milletimiz dün Bosna'da, Somali'de, Filistin'de ve Gazze'de ehli imana sahip çıkmış, her zaman vefakarlığını göstermiştir. Bugün katledilenler bizim kendi kardeşlerimiz, sabahleyin gördüğümüz komşumuzdur. Herkes şunu bilmelidir ki herkes sırtını dönse ve 'banane' dese bu aziz millet hiçbir zaman sırtını dönmeyecektir" dedi.

Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılara dünyanın sessiz kaldığına işaret eden Yılmaz, "Bugün Türkmen kardeşlerimize yapılan bu zulüm, belkide yarın bize yapılmaya kalkışılacaktır. Türkmen komutan 'burası ikinci Çanakkale' dedi. Bizde aynı şekilde ikinci Çanakkalemizi yalnız bırakmayacağız, her türlü desteğimizi sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Türkmenlerin haklı davalarında istiklal mücadelelerin hiçbir zaman yere düşmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin, her kademesiyle Türkmen halkının yanında olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Onların derdiyle dertlenen zulüm gelen herkesin yanında olan bu mübarek gençliğimizle birlikte hiçbir zaman bu mücadelenin zaferden başka bir ihtimali yoktur. İnsanlarımızın bütün dünyadaki mazlumların sahibi olduğunu görmek de bizim gibi onların bir kuşak üstünde olanlar için iftihar vesilesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üzerinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in fotoğraflarının yer aldığı, dar ağacına asılmış olan cansız manken ateşe verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.