Trabzon

64. Hükümet'in kurulması

12:14 25 Kasım 2015
64. Hükümet'in kurulması

AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun 64. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması Trabzon'da sevinçle karşılandı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un bakanlık almasının gurur verici bir olay olduğunu söyledi.

Trabzon'un yanında bölgenin de birçok bakan aldığını vurgulayan Gürdoğan, "Karadeniz Bölgesi için bu unutulmaz bir fırsat. Bu durum bölgemizdeki yatırımların gerçekleşmesi için bize umut oldu. Bölgemiz açısından bunu bir şans olarak görüyoruz ve mutluyuz" ifadesini kullandı.

Gürdoğan, Sayın Süleyman Soylu'nun bölge yatırımlarına da önemli katkı sağlayacağına inandığına işaret eden, "Sayın Bakanımızdan beklentimiz de oldukça yüksek. Bölgemizin artık unutulmuş değil gelecekle ilgili beklentileri olan bir Karadeniz olmasını istiyoruz. Bu kapsamda da sayın bakanımıza güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.

Bölge için yeni yatırımların da gerçekleşmesini beklediklerini belirten Gürdoğan, "Bunu da lobimizi harekete geçirerek yapmalıyız. Sayın bakanımız öncülüğünde kentimizin güzel çalışmalara imza atacağını düşünüyorum" dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise açıklanan Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümet'te Doğu Karadeniz bölgesinin temsilinin zengin olduğunu bildirdi.

Kabinede temsildeki zenginliğin Trabzon'a ve bölgeye olumlu yansımaları olacağını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 64 Hükümeti'nde Trabzon'dan Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Trabzonlu Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ordulu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bayburtlu Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gümüşhaneli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yer alması bölgemizi fazlasıyla sevindirmiştir. Bölgemizin bakanlık beklentisi karşılanmıştır. Şüphesiz ki 64. Hükümet'teki bu zengin temsilinin bölgemize çok olumlu yansımaları olacaktır" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, 64. Hükümet'in güvenoyu aldıktan sonra yeni hükümet programını da oluşturulacağını anımsatarak, "Güçlü bir iktidar ve güçlü bir hükümet kuruldu. Güçlü bir ekonomik programın oluşturulmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Olgun da 64. Hükümet'te yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya yeni görevinde başarı temennisinde bulundu.

Süleyman Soylu'ya bakanlık verilmesinden dolayı memnun olduklarını belirten Olgun, "Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Trabzon'un bakana ihtiyacı vardı. Bu görevi Süleyman Soylu gibi başarılı bir siyasetçinin üstlenmesi bizleri mutlu etti" dedi.

Olgun, Trabzon'a bakanlık verilmesinin de kent için iyi olacağını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Yatırım ve istihdam paralel yürüyor. Trabzon için somut, geniş kapsamlı ve büyük yatırımlar yapılmalı. Bunun içinde Trabzon'un bir bakana ihtiyacı olduğunu her zaman dile getirdik. Tüm Türkiye'de hizmet yarışı sürmelidir. Bu hizmet yarışında Trabzon çok özel olmalı. Trabzon'un tarihi, coğrafi, kültürel hatta siyasi özellikleri, Trabzon'u özel bir yer yapan başlıca nedenlerdendir. Trabzon'un doğal ve kültür mirasını turizm ile dünyaya sunan, sahip olduğu imkanları tarım ve turizmde verimli kullanan, ihracatını her yıl artıran, tarım, turizm, ticaret ve lojistikte Türkiye'nin lider şehri ve üretim merkezi Trabzon hedefiyle sayın bakanımızla beraber çalışacağız."

Trabzon'da sanayinin gelişmesi için demir yolunun da şart olduğunu işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Organize Sanayi bölgelerimiz Arsin'de kurulmuştur. Bugün hemen hemen yüzde 90 civarında faaliyettedir. Doğu kapısının tren yolunun Trabzon'a bağlanması gerekiyor. Demiryolu olmadan Trabzon'da sanayi olmaz. Olursa da kendi içinde olur. Üretir ve çevresindeki illere satabilir. Bir Manisa bir İstanbul firmaları ile rekabet edemez. Trabzon'a yapılacak olan demir yolunun Sayın Süleyman Soylu'nun döneminde şehrimize gelmesini temenni ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.