Trabzon

KTÜ'de "Hamsi Şöleni"

14:22 26 Kasım 2015
KTÜ'de "Hamsi Şöleni"

KTÜ'de düzenlenen "Hamsi Şöleni"nde yaklaşık 4 ton hamsi tüketildi

 Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) bu sezon yedincisi düzenlenen "Hamsi Şöleni"nde yaklaşık 4 ton hamsi tüketildi.

Kanuni Kampusü'nde gerçekleştirilen şölene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şölende davetliler, görevlilerle öğrencilerin hazırladığı ve yaklaşık 4 tonu bulan ızgara hamsiyi, ekmek, turp, soğan, helva ve meyve eşliğinde yedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz ve hamsinin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.

KTÜ'de geleneksel hale getirilen "Hamsi Şöleni"nde büyük bir coşku yaşandığını da vurgulayan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karadeniz aynı zamanda bir eğitim kenti. Trabzon da hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem de Avrasya Üniversitesi'nin 60 bini aşan öğrencisiyle kente büyük bir coşku yaşatıyor. Bugün bu büyük coşkuyu hamsi şöleni ile yaşıyoruz. Dünyanın 4 bir yanından gelen öğrencilerimiz bugün bu coşkuyu 4 ton hamsiyle, meyvesiyle, ikramlarıyla ve müziğiyle yaşıyor. Hep birlikte burada Karadeniz'in coşkusunu, dalgasının ve hamsisinin güzelliğini yaşıyoruz."

KTÜ Rektörü Baykal da hamsi şölenini geleneksel hale getirdiklerini dile getirerek, "Geçen yıl ve önceki yıl yeterince hamsi olmamasından dolayı şenliğimizi yapamadık. Amacımız öğrencilerimizin şenlik havasında kentimizle bütünleşmelerini sağlayabilmekti. Bu kapsamda da etkinliğimiz şenlik havasında geçiyor" dedi.

Şölenin son bölümünde öğrenciler, müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.