Trabzon

Karadeniz inadı tutunca sıfırın altında 1 derecede denize girdiler

17:00 26 Ocak 2016
Karadeniz inadı tutunca sıfırın altında 1 derecede denize girdiler

Kar kalınlığının sahilde 60 santimetre, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştığı Karadeniz'de dondurucu havaya rağmen denize girip giremeyecekleri için iddiaya tutuşan iki kafadar, Trabzon'un Arsin ilçesindeki karla kaplı sahilden sıfırın altında 1 derecede denize girerek yüzdü.

Doğu Karadeniz'de bir süredir etkili olan kar yağışı sebebiyle yörede yaşlılar, çocuklar, engelliler, hamileler ve hastalar başta olmak üzere bir çok vatandaş olumsuz hava koşulları yüzünden sokağa bile çıkamazken, Arsin ilçesi sahilindeki bir fırında çalışan iki arkadaş ilginç bir iddiaya girdi.

Fırındaki işçilerin bazıları Doğu Karadeniz'deki soğuk havaya dikkati çekip, Rusya'da insanların bu havada denize girdiğini söyleyince, işçilerden Dinçer Anbar ile Enes Çakır kendilerinin de denize girebileceğini söyledi.

Arkadaşlarının, "Hava çok soğuk, bu havada denize giremezsiniz" demesi üzerine iddiaya tutuşan Anbar ile Çakır, ayaklarındaki terlikle kar üzerinden yürüyerek deniz kenarına gitti.

Sahilde denize girmek için hazırlık yapan Dinçer Anbar ve Enes Çakır, hava sıcaklığının sıfırın altında olmasına bile aldırmadan kendilerini Karadeniz'in soğuk sularına bıraktı. Bir süre denizde yüzüp eğlenen arkadaşlar, daha sonra herhangi bir karşılığı olmayan iddiayı kazanmanın mutluluğuyla işlerinin başına döndü.

Dinçer Anbar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de son yılların en yoğun kar yağışına şahit olunduğunu belirtti.

Çalışmak amacıyla Artvin'in Yusufeli ilçesinden Arsin'e geldiğini aktaran Anbar, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarla fırında çalışıyorduk. Bir arkadaş, 'Bu soğukta Rusya'da denize giriyorlar' deyince, 'Enes Çakır ile ben de girerim' dedim. Sonra arkadaşlarla iddiaya tutuştuk. 'Giremezsiniz' dediler. Ben de dedim ki Rusya'da adam girmişse, ben de girerim."

Anbar, deniz suyunun dışarısı kadar soğuk olmadığını, kendilerinin de soğuk havaya alışkın olduklarını dile getirerek, "Denize girmek isteyen başka rakibimiz varsa gelsinler girelim. Rusya'dan da nereden olursa olsun gelsinler, gireriz denize. Türk bayrağı altında yaşıyoruz. Türk insanı cesurdur" ifadelerini kullandı.

- "İddiayı biraz ileri götürdük galiba"

Enes Çakır ise kendisinin de Artvin'den Trabzon'a çalışmak için dile getirerek, "Deniz muhteşem, dışarısı daha soğuk. Bizim denize girdiğimiz sahil kenarında 15 santimetre kar var" diye konuştu.

Kıvrak zekası ve inatçılığı ile bilinen Karadeniz insanının cesaretine dikkati çeken Çakır, "Karadeniz insanına göre bu havada denize girmek normal. Karadeniz insanı çılgındır,Karadeniz insanı inatçıdır. Biz de iddiayı biraz ileri götürdük galiba. İddianın ucunda bir şey de yoktu" dedi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.