Trabzon

Uzungöl yolu ulaşıma kapandı

14:25 08 Şubat 2016
Uzungöl yolu ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekan olan Uzungöl'e de ulaşımı sağlayan Of-Çaykara Karayolu, heyelan sebebiyle çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Of Kaymakamı Eren Arslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Of ilçesi ile yörenin en önemli turistik mekanlarından Uzungöl'ün de bulunduğu Çaykara ilçesini birbirine bağlayan ana yol olan Of-Çaykara Karayolu'nun Of ilçesi Fındıkoba mevkisinde heyelan yaşandığını söyledi.

Heyelan sebebiyle söz konusu yolun büyük bir bölümünün toprak dolması yüzünden yolun çift yönlü olarak tamamen trafiğe kapandığını belirten Arslan, "Heyelan gelen alan Of ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometrelik mesafede. İlk bilgilere göre herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yok. İnşallah da olmaz. Bir can kaybı ya da yaralanma öngörmüyoruz ama herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarımıza başladık" ifadesini kullandı.

Kaymakam Arslan, yolun tamamen trafiğe kapandığına işaret ederek, "Arkadaşlarımız bölgede çalışıyor. Yolu trafiğe açmaya çalışıyoruz. Ana yola gelen bir heyelan. Karayolları görevlilerinin yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerimiz harekete geçti. Jandarmamız da olay yerinde güvenlik tedbirlerini aldı" diye konuştu.

Yerleşim yerlerine uzak bir noktada meydana gelen heyelan nedeniyle kapalı olan yolun, trafiğe açılması için çalışmalar devam ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.