Trabzon

Trabzon Valisi Öz:

14:25 09 Şubat 2016
Trabzon Valisi Öz:

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kadınların, toplum olarak kalkınmada ve gelişmede, aile i̇çi huzurun ve barışın tesis edilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Öz, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilcisi Sevdegül Mumgan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Derneğin yöneticilerine, kadınların sorunlarına yönelik yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Öz, "KADEM, bir yandan kadınlarımızın hak ihlallerine karşı mücadele etmelerini ve onların demokrasiye etkin katılımını sağlamak için çalışırken bir yandan da kadınlar arasındaki dayanışmayı, birlikteliği, kadınların sorunlarını yerel ve ulusal düzeyde ele almayı öngörüyor. Kadınların ihtiyaçlarının ve mağduriyetlerinin giderilmesi, karar mekanizmalarında daha iyi temsil edilebilmesi yönünde önemli görevler icra ediyor" dedi.

Öz, derneğin, gelecekleri olan gençlerin yetişmesinde, toplum olarak kalkınmada ve gelişmede aile içinde huzurun ve barışın tesis edilmesinde de önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Devletimizin de kadınlarımızın toplumdaki statülerinin yükseltilmesi, ailenin korunması gibi alanlarda önemli çalışmaları var. Kadınlarımız, toplum olarak kalkınmamızda ve gelişmemizde, aile i̇çi huzurun ve barışın tesis edilmesinde önemli rol oynamaktadır" diye konuştu.

Vali Öz, KADEM Trabzon Temsilciliğinin ilde kurulmuş olmasının da bu yolda kadim bir medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Trabzon'a ayrı bir renk kattığını vurguladı.

Mumgan ise KADEM'in, kadınların sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan güçlenmesi yönünde önemli çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, "KADEM, sadece kadını ilgilendiren bir dernek değil. Biz kadını ve erkeği ile yan yana yürüyebildiğimiz sürece huzuru ve barışı tesis edebiliriz. KADEM olarak, aileyi ayakta tutan esas kişi olan kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Kadını sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daha fazla görmek istediklerine dikkati çeken Mumgan, "Kadının olduğu her yerin daha güzel ve başarılı olacağına inanıyoruz. Bu alanda erkeklerden de yardım istiyoruz" dedi.

Mungan, Trabzon KADEM Temsilciliğinin 6 Temmuz 2015'te açıldığını anımsatarak, ilk etapta eğitim odaklı çalışmalar yaptıklarını, şimdi ise kadın ve aile konulu projelerle kente katkı sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.