Trabzon

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'ya destek

16:34 13 Şubat 2016
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'ya destek

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, milletin yüzde 52'sinin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sloganların, demokratik tepki olarak yorumlanamayacağını bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun, İstanbul'da dün gerçekleştirilen DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar atılması üzerine salonu terk ettiğini anımsattı.

Milletin yüzde 52'sinin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sloganların demokratik tepki olarak yorumlanamayacağını vurgulayan Genç, "DİSK Genel Kurulunun işçi haklarının, işçi sorunlarının dile getirildiği ve çözüm yollarının arandığı bir platform olması gerekiyor. Ancak bir kısım provokatörler, Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun katılımını da fırsat bilerek, genel kurulu bir nevi siyasi propaganda ve hakaret platformuna dönüştürdü. Milletimizin gözü önünde devam eden hakarete tepkisiz kalmak mümkün değildi" ifadelerini kullandı.

Genç, Soylu'nun da gereğini yaptığını ve salonu terk ederek anlamlı bir tepki ortaya koyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Utanç tablosuna dönüşen genel kurul Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına doğrudan talep, beklenti ve önerilerin sunulamadığı bir genel kurul olarak kadük bir toplantı zeminine dönüştü. Bu olayın bir boyutu ancak bizi, milletimizi daha ziyade ilgilendiren boyutu ise yüzde 52 oy ile Reis-i Cumhur seçilen Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a hakaret içeren sloganların ısrarla sürdürülmesi, üstelik bu hakaretlere salondakilerin tepkisiz kalmasıydı. Hatta hakaret sözlerinin demokratik tepki olarak yorumlanması da işin asıl vahim tarafıydı. Hiç unutulmasın ki bu hakaret sloganlarını atanlar da bu hakaretleri demokratik tepki olarak yorumlayanlar da milletimizin vicdanında gereken cevabı almışlar ve almaya da devam edeceklerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.