Trabzon

Maçın ardından

16:50 27 Mart 2016
Maçın ardından

Konak Belediyespor Teknik Direktörü Ali Alanç, Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde kazandıkları şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi.

Ligde sezonun son hafta maçında deplasmanda Trabzon İdmanocağı'nı 1-0 yenen Konak Belediyespor'un teknik direktörü Ali Alanç, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Alanç, maddi sıkıntılar sebebiyle lige zor şartlar altında başladıklarını belirterek, "Elimizdeki 10 oyuncuyu kaybettik. Ekstra çalışmalar yaptık ve sonunda da buraya kadar geldik. Şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

Ligde 6 takımın şampiyonluğa oynadığını vurgulayan Alanç, şöyle konuştu:

"Ligin iyi ve kaliteli geçtiğini düşünüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu, kadın futboluna biraz daha emek harcarsa ligin daha kaliteli olacağını düşünüyoruz. Onların da biraz daha fedakarlık yapıp kadın futboluna ilgi göstermeleri gerekir. Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz."

Konak Belediyespor, geride kalan hafta İlkadım Belediyespor'u 9-0 yenerek üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan etmişti.


- Trabzon İdmanocağı cephesi


Trabzon İdmanocağı Teknik Direktörü Gürkan Çavdar ise sezon boyunca hakemlerin ortaya koyduğu yönetimi eleştirdi.

Konak Belediyespor karşısında iyi mücadele ettiklerini anlatan Çavdar, "Hakemler bu sene canımızı çok yaktı. Şampiyon olan ekibe karşı tek kale maç oynadık. Sahamıza dahi gelemediler. Attıkları golde kaleciye faul vardı. Attığımız ve geçersiz sayılan golümüz de bariz goldü. Faul gerekçesi anlamsız bir karardı." diye görüş bildirdi.

Gürkan Çavdar, üzgün olduklarını da kaydederek, "Bu sene Trabzon futboluna yapılan bir darbe var. Bu Galatasaray maçıyla başladı. Daha sonra da devam etti. Deniz Ateş Bitnel fitili çekti. O maçtan bir hafta önce 2-0 galipken, 3 kırmızı kartla 3-2 yenildik. Bu sene Trabzonspor şampiyonluğun en büyük adayıyken söndürüldü. Biz de aynı şekilde söndürüldük." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.