Trabzon

Meşin yuvarlağın peşinde Hakkari'den Trabzon'a

11:19 01 Nisan 2016
Meşin yuvarlağın peşinde Hakkari'den Trabzon'a

MELTEM YILMAZ - Kadınlar 1. Futbol Ligi'nde sezonu 3. sırada tamamlayan Trabzon İdmanocağı'nın Hakkarili oyuncusu Emine Demir, Karadeniz temsilcisinde forma giymekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hakkari doğumlu 22 yaşındaki Emine Demir, yaklaşık 13 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin teşviki ve babasının da desteğiyle futbola başladı.

Çevresinden aldığı eleştirilere rağmen futbol tutkusundan vazgeçmeyen Demir, Malatya'da başladığı futbol kariyerine, Mersin ve Adana'dan sonra Trabzon'da devam ediyor.

Yaklaşık 4 yıldır Trabzon İdmanocağı'nın başarısı için ter döken genç futbolcu, takım arkadaşlarıyla da aynı evde yaşayıp, günlük işleri beraber yapıyor.

Trabzon'da olmaktan ve Karadeniz takımında oynamaktan mutluluk duyduğunu belirten Demir, futbol kariyerinin yanı sıra eğitimine de devam ederek, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

A Milli Kadın Takımı'nda da forma giyen Emine Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkarili bir ailenin kızı olduğunu ve ailesinde kendisinden başka sporla ilgilenen kimsenin bulunmadığını ifade etti.

Futbol oynamaya Malatya'da başladığını dile getiren Demir, "Futbol hep erkek oyunu olarak bilinirdi. Mahallede ve okulda sürekli arkadaşlarımla futbol oynardım. Bu konuda beden eğitimi öğretmenimin çok desteğini gördüm. Öğretmenim bana sürekli 'Yeteneğin var ve bunu değerlendirmelisin' diye ısrar etti. Onun teşvikiyle başladım ve buralara kadar geldim." dedi.

Demir, futbol konusunda ailesinin de kendisine destek olduğunu anlatarak, "Babam bir gün beni futbol oynarken gördü ve o günden sonra hep yanımda oldu. Hakkari doğumlu olarak, doğulu bir çocuğun ve özellikle bir kadının buralara kadar gelmesi gerçekten çok zor. Bu başarıyı ailemin desteğiyle yakaladım. Bu noktada ailelerin durumu çok önemli." diye konuştu.

Anne ve babasının yanı sıra amcasından da çok destek gördüğünü vurgulayan Demir, "Çok sevdiğim bir branştı, mücadele ettim ve buralara kadar geldim." ifadesini kullandı.


- "Halı saha maçına çağıranlar oldu"


Emine Demir, yaklaşık 13 yıldır futbolla ilgilendiğini aktararak, Mersin ve Adana'da oynadıktan sonra futbol kariyerine Trabzon'da devam ettiğini kaydetti.

A Milli Takım oyuncusu olduğunu da anımsatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbola başladığım yıllarda memleketimde değişik tepkilerle karşılaştım ama insanlar artık beni tanıyor. Belki tam anlamıyla kadın futboluna alışamadılar ancak tepki de göstermiyorlar. 'Sen de futbolcu musun?', 'Nasıl oynuyorsun?' diye merak edenler oluyor. Hatta halı saha maçına çağıranlar oldu. Değişik bir duygu. İlginç, olumlu veya olumsuz değişik tepkilerle karşılaşıyorsunuz. Futbol oynamayı seviyorum ve mutluyum."

Takım olarak bu sezon ligde başarılı sonuçlar aldıklarına dikkati çeken Demir, desteğe ihtiyaç duyduklarına, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Trabzon İdmanocağı'nda tam bir aile ortamı olduğunu kaydeden Demir, şöyle konuştu:

"Trabzon'u da arkadaşlarımı da çok seviyorum. Yaşadığımız her şey ilginç. Kulüp evinde arkadaşlarımla beraber kalıyorum. Yemekleri ve temizliği birlikte yapıyoruz. Sabah birlikte uyanıp, akşam birlikte uyuyoruz. Yaklaşık 4 yıldır buradayım ve 10 yıl daha kalırım. Trabzon'da ekip arkadaşlarımla ve teknik heyetimizle tam bir aile olduk. Tek amacımız, futbolda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun dışında Trabzon, futbola bakış açısı anlamında da diğer illere oranla iyi durumda. Trabzon'da futbol kültürü, diğer illerden önde. Kadın futboluna bakış açısı da son derece iyi. Trabzon'da olmaktan ve Trabzon İdmanocağı çatısı altında bulunmaktan mutluyum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.