Trabzon

Ağabeylerine özendi, "gol kraliçesi" oldu

11:07 10 Nisan 2016
Ağabeylerine özendi, "gol kraliçesi" oldu

MELTEM YILMAZ - Almanya'da yaşayan gurbetçi ailenin tek kızı olan Arzu Karabulut, ağabeylerine özenerek küçük yaşta futbola başladı.

İlk yıllarda anne ve babasının karşı çıkmasına rağmen futbol tutkusundan vazgeçmeyen Arzu Karabulut, ilk olarak Almanya'da SC Fortuna Köln takımının altyapısına katıldı.

Basketbol, hentbol ve yüzme gibi spor dallarıyla da ilgilenen Arzu, uzun süre Köln ekibinde oynamasının ardından ailesinin de desteğini alarak, Türkiye'deki takımlardan gelen teklifleri değerlendirdi.

İki sezondur Türkiye'de oynayan 25 yaşındaki futbolcu, önce İzmir Konak Belediyespor'da, ardından da Trabzon İdmanocağı'nda forma giydi.

Arzu Karabulut, bu sezon Trabzon İdmanocağı formasıyla Kadınlar 1. Lig'de 16 maçta attığı 23 gol ile "gol kraliçesi" unvanını alma başarısı gösterdi.


- "Anaokuluna giderken bile elimde futbol topu vardı"

Milli takım oyuncusu da olan Arzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkekler kadar kadınların da futbol oynayabileceğini söyledi.

Futbolun kendisi için bir tutku olduğunu belirten Arzu Karabulut, "Ailede tek kız benim ve üç ağabeyim var. Futbol hevesi bana ağabeylerimden geçti. Küçükken ağabeylerimle sürekli top oynamaya giderdim ve onlar sayesinde futbola alıştım." dedi.

Arzu, küçükken futbol topunu elinden hiç bırakmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Anaokuluna giderken bile elimde futbol topu vardı. Annem ve babam başlangıçta okul aksar diye karşı çıktı ama ben hiçbir zaman vazgeçmedim. Ağabeylerim çok destek oldular. Çevremdeki insanlardan da yetenekli olduğuma dair güzel tepkiler alıyordum. Bu durum beni daha da motive etti ve futbol oynamaya devam ettim."

Anne ve babasının da zamanla kendisine destek olmaya başladığını vurgulayan Arzu Karabulut, "Ailemin desteği sayesinde buralara kadar geldim. Sporun her alanı ile ilgilendim. Basketbol ve hentbol oynadım. Yüzme ile ilgilendim ama futbol benim için her zaman başkaydı." diye konuştu.


- "İdmanocağı çatısı altında oynamaktan mutluyum"

Arzu Karabulut, iki yıldır Türkiye'de futbol oynadığı bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:

"Trabzon İdmanocağı çatısı altında arkadaşlarım ve yöneticilerimizle adeta aile olduk. İdmanocağı çatısında oynamaktan mutluyum. Takım arkadaşlarım sayesinde bu sezon benim için parlama dönemi oldu. Trabzon İdmanocağı ile 16 maçta 23 gol atarak hem ligin hem de takımın en çok golünü kaydeden oyuncusu oldum, mutluyum. Şampiyon olamadığımız için üzgünüz ama biz büyük bir aile olduk. O yüzden burada kalmayı düşünüyorum. Yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum ve seneye şampiyon olacağımızı düşünüyorum."

Almanya'da muhasebe eğitimi aldığını dile getiren Arzu, Türkiye'de eğitimini tamamlayarak beden eğitimi öğretmeni olmayı istediğini belirtti.

Arzu Karabulut, kadın futbolunda Almanya ile Türkiye arasında büyük fark olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın futbolu Almanya'da çok destekleniyor. Türkiye'de bunu hala göremedim. İnsanların değişik tepkileri var. 'Sporcuyum' diyorum, şaşırıyorlar, 'basketbol mu, hentbol mu?' diye soruyorlar. Futbol deyince şaşırıyorlar."

Yeni yeni kadın futbol takımlarının kurulduğu Türkiye'de bu durumun artık değişmesini istediğini belirten Arzu Karabulut, bu alanda gelişme yaşanmasını umduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.