Trabzon

Doğu Karadeniz'de etkili yağış

11:36 27 Nisan 2016
Doğu Karadeniz'de etkili yağış

Doğu Karadeniz'de Trabzon, Giresun, Rize, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de dün akşam başlayan sağanak ve gök gürültülü yağışlar devam ediyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Giresun, Rize, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de başlayan yağışın sürdüğü belirtildi.

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, son 24 saatte Giresun merkezde metrekareye 18,8, Trabzon merkezine ise 16,1 kilogram yağış düştü.

Bölgede en fazla yağışın 26,6 kilogramla Gümüşhane'nin Kürtün, 26,1 kilogramla Giresun'un Dereli ve 23,3 kilogramla Trabzon'un Tonya ilçesine düştüğü ifade edildi.

Bölgede son 24 saatte en şiddetli rüzgarın saatte 60 ile 88 kilometre arasında değişen hızla estiği tespit edildi. En etkili rüzgar, saatte 88,2 kilometre hızla Artvin'in Hopa ilçesinde ölçüldü. Giresun merkezde aynı dönemde en yüksek ölçülen rüzgar değeri ise saatte 75,2 kilometre olarak belirlendi.

Yetkililer, bölgede yağışın bu gece etkisini kaybetmesinin beklendiğini, yarından sonra bölgede parçalı bulutlu havanın hakim olacağı tahmininde bulundu.

Vatandaşlardan, bölgede yağışa bağlı oluşması muhtemel ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.