Trabzon

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'dan, Gümrükçüoğlu'na ziyaret

13:08 29 Nisan 2016
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'dan, Gümrükçüoğlu'na ziyaret

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Trabzon'un kültürümüzde ve tarihimizde çok önemli bir yeri var." dedi.

Trabzon'da düzenlenecek 3. Trabzon Kitap Günleri'ne katılmak üzere kente gelen Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Paşayeva, ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzonlulara karşı vefa borçları olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1918 yılında Ermenilerin, Azerbaycan'da yaptığı katliamlar sırasında Azerbaycan'a gelen Türk Kafkas İslam Ordusu'nun içerisinde Trabzonlular da vardı. Trabzon'dan gelen kardeşlerimizin içerisinde Azerbaycan için şehit olanlar vardı. Bu Trabzonlu şehitlerin isimleri Azerbaycan'da şehitlikte yaşatılmaktadır. Bu şehitliğe biz, ibret şehitliği diyoruz. Kardeşliğin nasıl olduğunu, nasıl ki Çanakkale'de Azerbaycan'dan gelmiş yüzlerce insanımız şehit olmuşsa, Azerbaycan'da da Türkiye'den gelip şehit olan kardeşlerimiz var. O nedenle Trabzon'a hep bir vefa borcumuz var."

Trabzon'un kendileri için önemli olduğunu dile getiren Paşayeva, "Trabzon’un kültürümüzde ve tarihimizde çok önemli bir yeri var. Burada bulunmak bizim için çok güzel bir duygu. Gazetecilik dönemimde Trabzon'a çok gelirdim. Parlamento dönemimden sonra Trabzon'a üç kez geldim. Kitap fuarı vesilesiyle buraya gelmekten çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her iki ülkenin cumhurbaşkanlarının da söylediği gibi 'Türkiye ile Azerbaycan'ı 'bir millet iki devlet olarak' görüyoruz. İki kardeş devlet ve bir millet olarak tarihten beri beraberiz. Bu beraberliğimiz bundan sonra da ilelebet devam edecektir. Her zaman bir ve beraber yürümeyi gönülden isteyen insanlarız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ilişkilerin daha ileriye getirilmesi için önemli çalışmalar yürütüyorlar." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.