Trabzon

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

13:08 20 Mayıs 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temenni ediyorum ki inşallah dokunulmazlıklarla ilgili bu oylama hayırlısıyla bugün neticelenir ve böylece 367 aşılmazsa 330 ile 367 arasında bir neticeyle çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda verecektir." dedi.

Erdoğan, Rize'ye geçmek üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanlığına ait otobüsün üzerinden kendisini ellerindeki Türk bayraklarıyla karşılayıp sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara hitap etti.

Sözlerine "Cumanız mübarek olsun. Geleceğiniz aydınlık olsun. Tüm ailelerinizle birlikte Rabb'im mutluluğunuzu daim etsin" diyerek başlayan Erdoğan, Rize'de bazı programlara katılacağını dile getirdi.

Rize Ticaret Odasınca düzenlenecek ödül törenine iştirak edeceğini belirten Erdoğan, "Bir diğer taraftan Rize'mizde yüksek yargı organı mensuplarımızla birlikte şöyle bir Rize seyahati yapalım istedik. Onlarla birlikte Rize'de olacağız." diye konuştu.

Vatandaşların ilgi ve alakasının kendilerinin sorumluluğunu artırdığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizler yıllar yılı bir şey söyledik. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik dedik ve bu hizmet yolunda inşallah yorulmadan devam edeceğiz. Çünkü bu millet yeniden bir tarih yazıyor ve bu tarihi yazmaya devam edeceğiz. Dünyada modern ülkeler arasında yerimizi aldık. G-20 ülkeleri arasındayız. Biz bunlara doymuyoruz. İnşallah ilk 10 içerisinde de yerimizi alacağız. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Onun için heyecanınızdan hiç kaybetmeyeceksiniz. Onurumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu onur bu milletin onurudur. Bundan taviz vermeye kimsenin de hakkı yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin oylamaya da değinerek, "Şu anda bildiğiniz gibi bugün dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda oylamalar yapılıyor. Temenni ediyorum ki inşallah dokunulmazlıklarla ilgili bu oylama hayırlısıyla bugün neticelenir ve böylece 367 aşılmazsa 330 ile 367 arasında bir neticeyle çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda verecektir." dedi.

Erdoğan, vatandaşları Rabia işareti yaparak, şunları kaydetti:

"Bizim bir Rabia işaretimiz var. Bu Rabia'da neler var? Tek millet. 79 milyon biz tek milletiz. Türkü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Roman'ı, Boşnak'ı...79 milyon tek millet. İkincisi tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Bu bayrağın dışında bayrak asla kabul etmeyiz ve bunun dışındakiler bizim nezdimizde paçavradır. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz. Kimse bizden farklı bir şey beklemesin. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Dolayısıyla bu topraklar uğrunda nice şehitler, şehit kanları verdiğimiz yerdir. Onun için tek vatan. 780 bin kilometrekare ile tek vatan ve dört, tek devlet. Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bunun dışında devlet asla. Neymiş o, paralel devlet. Ne demek o? Ne işin var senin Pensilvanya'da? Neymiş, hocaymış. Hoca, geç mihraba, mihrapta çalış ya. Orada ne işin var?"

Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması kapsamında bazı kişilerin ülkeden kaçtığını dile getirerek, "Türkiye'nin dışında değişik yerlerde dolaşıyorlar. Niye? Ne demiştik, hatırlıyor musunuz, Trabzon'da, burada yaptığım konuşmada, inlerine gireceğiz demiştik, hatırlıyor musunuz? Kaçan kaçıyor, yakalananlar da cezaevinde ama hala devam ediyoruz. Daha bitmedi. Daha çok işimiz var, bunu da söyleyeyim. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Niye? Bunlar öyledir ki düşünebiliyor musunuz, bu paralel yapı şu anda bölücü terör örgütüyle omuz omuza. Bakıyorsunuz onlarla omuz omuza, bakıyorsunuz CHP ile omuz omuza, yani nerede tutturursa oradan gidiyor. Ama biz ilahi emrin muktezası nedir, 'Emrolunduğun gibi dosdoğru', biz öyle gidiyoruz. Rabbim bizi bu sıratı müstakimden ayırmasın" diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Erdoğan, sözlerini "Bir olacağız, iri olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, her birlikte Türkiye olacağız." diyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması, tezahüratlar ve sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarca zaman zaman "Dik dur, eğilme. Bu millet seninle" sloganlarıyla kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.