Trabzon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan:

14:26 20 Mayıs 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli bir artış olmuştur. 2002'de engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2015'de 37 bine çıkmıştır. Neredeyse yüzde 500'lük bir artış yaşanmıştır." dedi.

Erdoğan, Sürmene ilçesinde Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından hayırsever iş adamı Ziya Yılmaz'ın desteğiyle yaptırılan Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışındaki konuşmasında, Trabzon'da bulunmaktan ve Sürmeneliler ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TOGEM öncülüğünde kurulan Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Kurulduğu günden bu yana çok önemli sosyal projeler gerçekleştiren TOGEM'i de kutluyorum. Hayırseverlerimizin destekleriyle gençlerimizin istikbali adına çok önemli işler yapıyorlar. Özellikle eğitim alanında sayıları yüzlerle ifade edilen kurumlar inşa ettiler. Bu gayret ve azim sayesinde ülkemizin dört bir yanında seferberlik ruhu hep canlı kalmaktadır." diye konuştu.

Erdoğan, bu ülkenin evladı tüm gençlere eşit imkanlar sağlamanın devletin temel sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarımız canla başla çalışmaktadır. Dezavantajlı toplum kesimlerinin sorunlarına özel olarak eğilmekte, çareler üretmektedirler. Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli bir artış olmuştur. 2002'de engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2015'de 37 bine çıkmıştır. Neredeyse yüzde 500'lük bir artış yaşanmıştır. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle inşallah tüm gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız."

Açılışı yapılan merkezin, özel eğitime ihtiyacı bulunan evlatlar için bir umut ışığı olacağına inancını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tarihi konak mimarisi ile inşa edilen bu merkez ailelerin hayatında da yeni bir sayfa açacaktır. Gençlerimiz burada temel yaşam becerileri kazanacak, topluma uyum sağlayacak ve mesleki beceriler elde edecekler. Bireysel farklılıkları dikkate alınarak verilen eğitim onların kabiliyetlerini ortaya çıkaracaktır. Bireysel yetenekleri ön plana çıkaran eğitim sistemi tüm dünyada gelişmişliğin göstergesi olarak kabul edilmektedir."

Emine Erdoğan, hayırsever Ziya Yılmaz'ı öngörüsü ve yüce gönüllüğü için tebrik ederek diğer hayırseverlere de örnek olmasını diledi.

Merkezin, gençlere yalnız olmadıklarını gösteren güzel bir dayanışma örneği olduğunu belirten Erdoğan, "Merkez onları daha güçlü kılacaktır. Kalplerimizdeki engelleri kaldırırsak tüm engelleri daha rahat aşabiliriz. Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu çatı altında gençlerimize emek verecek öğretmenleri şimdiden tebrik ediyorum ve başarı haberlerini de bekliyoruz inşallah." dedi.

Emine Erdoğan, daha sonra babası Ahmet Yılmaz adına okul yaptıran iş adamı Ziya Yılmaz'a plaket verdi.

Erdoğan, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, iş adamı Ziya Yılmaz ve aile üyeleri ile kurdele keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Merkezi gezen Erdoğan, bir süre sohbet ettiği çocuk ve gençler ile yakından ilgilendi. Çocukların el becerilerini inceleyen Erdoğan, sorunlarını da dinledi.

Erdoğan'a, engelli çocuk annesi kadının yaptığı tablo ile Sürmene Belediye Başkanı Üstün tarafından el yapımı Sürmene bıçağı hediye edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.