Trabzon

İşçilerin zorlu ramazan mesaisi

15:59 14 Haziran 2016
İşçilerin zorlu ramazan mesaisi

Trabzon'da farklı iş kollarında çalışan işçiler, sıcak yaz günlerine denk gelen ramazanda da evlerine ekmek götürmek için işlerini aksatmıyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentte hava sıcaklığının bugün ve yarın 30 derece civarında olacağını açıkladı.

Kentte çoğunlukla güneş altında çalışmak zorunda kalan işçiler, zor koşullarda oruç ibadetlerini yerine getiriyor.

Sıcak hava nedeniyle daha çok su kaybına maruz kalan işçiler, yaklaşık 10 saat sıcak havada ter döküyor.

Trabzon'da inşaatta kalfa olarak çalışan Yaşar Yılmaz, AA muhabirine, yaklaşık 25 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Ramazan ayında da çalışmaya devam ettiğini anlatan Yılmaz, "Ailemin geçimini sağlamak için mecbur çalışıyorum. Bizim tek geçim kaynağımız bu iş. Zorlanıyoruz ama sabrediyoruz." dedi.

Yılmaz, bugün daha fazla zorlandığını belirterek, "Hava bugün 30 ile 32 derece arasında. O nedenle güneş altında çalışmak bugün bizi daha çok yordu. Açlık değil ama susuzluktan daha çok etkileniyoruz. Sabah işe başlayıp akşam 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Hem çalışmak hem de ibadetimizi yapmak zorundayız. Allah büyük, bir şekilde kolaylığını veriyor." diye konuştu.

Kentteki bir restoranda döner ustası olarak çalışan Metin Çelik ise her gün dışarıdaki sıcaklığın iki katında çalıştıklarını dile getirerek, "Sürekli ayaktayım ve döner çeviriyorum. O nedenle ramazanda çalışmak biraz zor oluyor. Susuzluk beni zorlasa da ibadetimi yerine getiriyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak ustası Ali Mazlum da 35 yıldır bu işi yaptığını ifade ederek, "Bugün biraz zorlandık, çünkü hava çok sıcak. İşimiz zor, hava sıcak olunca da daha zor oluyor ama alıştık. Allah gerçekten dayanma gücünü veriyor. Yorulunca serin alanlarımız var, terimiz soğuyana kadar dinleniyoruz. Kendimizi fazla yormadan, işimizi de yapmaya çalışıyoruz. Bizi en çok susuzluk etkiliyor ama sabrediyoruz." dedi.

İsmail Demir ise uzun yıllar fırında çalıştığını anlatarak, "30 yıldır bu işi yapıyorum. Ramazanda da ayrı bir zevkle çalışıyorum. 10 saat çalışıyoruz, zor olsa da alıştık. Allah kolaylığını veriyor. Ramazanın güzelliği de bana göre bu zaten." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.