Trabzon

KTÜ Çocuk Hastanesi'nin inşaat şantiyesi kuruluyor

14:27 28 Haziran 2016
KTÜ Çocuk Hastanesi'nin inşaat şantiyesi kuruluyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde kurulacak Çocuk Hastanesi'nin inşaat şantiyesinin kurulması için çalışmalar devam ediyor.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortahisar ilçesine bağlı Kalkınma mahallesinde inşa edilecek KTÜ Çocuk Hastanesi'nin temelinin en kısa zamanda atılması için çalışmaların yoğun olarak sürdüğünü söyledi.

Trabzon ve bölgedeki çocuklara hizmet verecek hastanenin proje ihalesinden sonra yapım ihalesinin de tamamlandığını anımsatan Baykal, "Hastanemizin temelinin atılması için inşaat çalışmaları başladı. Bu kapsamda inşaat şantiyesi kurulma çalışmaları devam ediyor. 34 bin 800 metrekare inşaat alanı olan hastanede, 225 yatak yer alacak." dedi.

Baykal, hastanede çocuk acil, ameliyathane, teşhis üniteleri, Çocuk İzleme Merkezi de bulanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yeni doğanda 38, yeni doğan cerrahide 8, pediatrik yoğun bakımda 23, KİT Ünitesinde ise 15 yatak yer alacak. Çocuk Hastanesi'nin projelendirilmesi aşamasında kampüs alanındaki diğer hastaneler ve otopark sorunu da düşünülerek planlama yapılarak özel bir sağlık alanı oluşturulmaya çalışıldı. Çocuk Hastanesi inşaatı ile birlikte bu plan da hayata geçirilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.