Trabzon

Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısı

12:20 29 Haziran 2016
Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz'de şiddetli yağışların etkili olduğu belirtilerek, özellikle Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin çevrelerinde sel ve taşkın gibi olaylara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan meteorolojik uyarıda, Doğu Karadeniz'de son 24 saat içinde Rize Derepazarı'nda 136,1, Rize merkezde 124,7, Hopa'da 101,8, Of Fidanlık'ta 66,7, Kalkandere'de 65,5, Güneysu'da 52,5, Borçka'da 39,4, Pazar'da 33,4, Murgul'da 32,7 ve Ardeşen'de 32,2 kilogram yağış ölçüldüğü belirtildi.

Açıklamada, sağanak yağışların yarın akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'in tamamında çok kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin sahilinde ise şiddetli olmasının beklendiği vurgulandı.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Aşırı ve şiddetli yağışlardan sonra toprağın doymuş olması sebebiyle bu yağışlara ilave olarak Doğu Karadeniz'de yarın akşam saatlerinden itibaren beklenen şiddetli yağışlar, taşkın ve sel riskini artıracağından ilgililerin ve vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.