Trabzon

Eski Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Özbak'ın vefatı

16:42 01 Temmuz 2016
Eski Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Özbak'ın vefatı

Trabzonspor Kulübünün dün gece vefat eden eden eski divan başkanı Ali Özbak, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Kısa bir süre önce geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda tedavi gördüğü özel bir hastanede 70 yaşında hayatını kaybeden Ali Özbak için Trabzonspor Kulübünün Ziyabey Tesisleri'nde tören düzenlendi.

Törene, Özbak'ın yakınlarının yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Faruk Nafız Özak, Trabzonspor asbaşkanı Ahmet Çubukçu, divan başkanlık kurulu başkanı Ali Sürmen, kurucu üyelerden Nizamettin Algan, eski yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özak, törende yaptığı konuşmada, Trabzonspor camiası olarak çok üzüntülü olduklarını söyledi.

Konuşmanın zor olduğunu dile getiren Özak, "Bugün çok enteresan bir gün. Ramazan, Kadir Gecesi ve Cuma günü. Acaba kaç yılda bir böyle rastlar. Bunu düşünmek lazım. Bir de onun doğum günü olduğunu düşünürsek, Allah her kula böyle bir günde ölmeyi nasip etsin." ifadesini kullandı.

Özak, Trabzonspor'un bir felsefesi olduğunu belirterek, "Giderek o felsefeyi yaşayanlar azalıyor. Önemli olan o felsefeyi, sorumluğu, duyarlılığı aktarabilmektir. Ali Özbak, bunu yapmak istedi. Bu nedenle de o müthiş hafızası ile notlar aldı ve kitaplar yazdı. Ali kardeşimiz bizim hafızamızdı. Sıkıştığımız zaman hep ona sorardık. Biz hafızamızı kaybettik. Ali Özbak'a Trabzonspor'un hafızası olduğu için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Özbak'ın iki kitabı olduğunu ifade eden Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten dolu kitaplar. Üçüncüsünün de özetini okudum. İnşallah o da bastırılır. Ali Özbak, Trabzonspor'a karşı görevini yaptı. Onun sorunları ile üzüldü, onun başarılarıyla sevindi. full time Trabzonsporlu oldu. Müthiş bir zekası, hafızası vardı. Doğru, dürüst ve Trabzonspor'dan taraftı. Hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Kuruluş felsefemiz, Ali Özbak'ların felsefesi ve yeni nesilleri aktarılmalı. Yeni nesiller eğer Ali Özbak'ları tanımıyorsa, Trabzon'un tarihini eğer bilmiyorsa, başarıyı yakalamamız çok zor olacak. O bakımdan bizlere büyük görev düşüyor."

Çubukçu da Özbak'ın yazdığı kitaptan bahsederek, "Trabzonspor'un gerçekten tarihi hafızasıydı. Bu gün yaşasaydı doğum gününü kutlayacaktık. Şu anda 6 yıl görev yapmış olduğu divan kurulu başkanlığı binasının önünde bir tören düzenleme durumundayız. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Trabzonspor camiasının, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.

Sürmen ise üzüntülerinin fazla olduğunu işaret ederek, "Her ölüm bizlere ders, bundan çıkaracağımız neticeler olmalıdır. Son kitabını yazdı ama basım henüz olmadı. O kitap hepimize örnek olacaktır. Keşke o kitaptakileri, sağ olsaydı da uygulamada bizlere anlatabilseydi. Şimdi bize çok daha ağır bir görev yükledi. Şimdi bitmeyen o kitabın vebalini yükledi. Bu Trabzonspor camiasının birlik, beraberlik içerisinde neler yaparsa, nelerde başarılı olduğunu o kitapta hep beraber okuyacağız ve göreceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Algan ise Özbak ile yaşadığını anılarını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor'un tarihiydi, aşığıydı ve Trabzonspor'u her şeyden çok seven ve düşünen kişiydi. Kendinden bile çok seviyordu. Olumsuzluklar karşısında isyan ederdi ama yıkıcı olmasın diye bunları da içine atardı. Allah rahmet eylesin."

Törende konuşmaların ardından dua edildi.

Ali Özbak'ın naaşı, Soğuksu Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.