Trabzon

Gymnasiade 2016 Trabzon

20:13 15 Temmuz 2016
Gymnasiade 2016 Trabzon

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Başkanı Laurent Petrynka, Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'na (Gymnasiade 2016) ilişkin, "Bu kadar karışık, komplike bir çok branştaki müsabakaların aynı anda başarılmasından dolayı çok etkilendik." dedi.

Petrynka, beraberinde ISF Başkan Vekili Stelios Daskaladis, ISF Avrupa Kıta Başkanı Nicos Megolamos, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Gençlik ve Spor Eğitim Daire Başkanı Dr. İsmail Gedikli, Başkan Vekili Ali Faik Hacıoğlu, Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan ile Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Olimpiyatların sporcular açısından çok iyi şekilde geçtiğini belirten Petrynka, "Bu kadar karışık, komplike bir çok branştaki müsabakanın aynı anda başarılmasından dolayı çok etkilendik. Aynı zamanda ISF ve federasyon olarak bunu görüyoruz. Müsabakaların, spor alanlarının dağılımı çok başarılı. Federasyon başkanımız da burada. Bu konuda bize çok büyük katkıları var." diye konuştu.

Birçok milletten sporcunun barış ve dostluk içerisinde birbirlerini kucakladığına işaret eden Petrynka, şöyle devam etti:

"Barış içinde hep birlikte bu müsabakaları gerçekleştiriyorlar. Burada benim en önemsediğim mesaj, eğitim, spor ve barış. Burada hem ISF hem de Türkiye federasyonu olarak üzerinde durmak istediğimiz en önemli konulardan biri de barış. Bunun üzerinde çok çaba sarf ettik ve bundan şüphe duymayın. Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Burada 2 binin üzerinde sporcu ve teknik komitelerden insanlar var. Herkese bu başarıdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum."


- Fransa'daki terör saldırısı

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ise Fransa'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle olimpiyatlardaki müsabakalar öncesinde saygı duruşunda bulunulacağını bildirdi.

Terörün dini, milleti ve ırkı olmadığına işaret eden Karakullukçu, "Biz bu tür eylemlerin insanlık olarak karşısındayız. Sporun ana unsurları, bu gibi etkenlerin karşısında durması için farkındalık oluşturuyor. Biz bu tür terör eylemlerine karşı ortak tepkimizi göstermek amacıyla bugün ve yarın yapılacak müsabakalar ile kapanış töreninde saygı duruşu ile ölenleri anmak istiyoruz. Terörün karşısında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlara katılan Fransız sporcu ve teknik ekibin kendilerinden bir talebi olmadığını belirten Karakullukçu, müsabaka ve programlarda da terörün asıl amacına ulaşmaması için herhangi bir değişiklik veya kısıtlamaya gidilmeyeceğini vurguladı.


-"Madalya sıralamasında Türkiye 1. sırada"

Olimpiyatın 4. gününde bazı branşlarda spor müsabakalarının tamamlandığını anlatan Karakullukçu, "Sporcularımız kapanış seremonisine kadar bizimle beraber olacaklar. Şu an Türkiye toplamda 65 madalya ile bütün organizasyonun başını çekiyor. Ülkemizi ikinci sırada 43 madalya ile Brezilya, 36 madalya ile Fransa takip ediyor. Ülkemiz 29 altın, 26 gümüş 10 bronz kazandı." diyerek sözlerini tamamladı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.