Trabzon

Gymnasiade 2016 Trabzon

14:11 16 Temmuz 2016
Gymnasiade 2016 Trabzon

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda (Gymnasiade 2016) her şeyin yolunda olduğunu, 6 branş ve 5 lokasyonda müsabakaların sürdüğünü belirtti.

Karakullukçu, Gymnasiade'ye Türkiye'den sporcu gönderen okul müdürleri ile olimpiyat köyünde bir araya geldi.

Organizasyon hakkında okul müdürlerine bilgi veren Karakullukçu, Türkiye'nin olimpiyatlarda açık ara ile önde olduğunu ifade etti.

Karakullukçu, tamamlanan müsabakalar sonucunda 68 madalya ile birinci sırada olduklarını belirterek, "Bizi 48 madalya ile Brezilya takip ediyor. Brezilya, Türkiye'den sonra en yüksek katılımı gerçekleştiren ülke. Kendi içerisinde baktığımızda sporcu ve ülke anlamında en çok katılımın gerçekleştiği bir organizasyon. Aynı zamanda branş olarak da en çok branşın yer aldığı bir olimpiyat." diye konuştu.

Gymnasiade'nin temelde üç ana branş üzerinde kurulduğunu dile getiren Karakullukçu, "Yüzme, atletizm ve cimnastik. Biz burada tesis açısından yeterli olduğumuzu belirttik. Diğer branşlarda müsabakaları da talep ettik. Uluslararası komite bu talebimizi kabul etti. İlk kez 10 branşta gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

Karakullukçu, Gymnasiade'de her şeyin yolunda olduğuna da dikkati çekerek, dün akşam gerçekleşen darbe girişimini kınayarak, olimpiyat köyünde her şeyin yolunda olduğunu vurguladı.

"Dün ülkemizde gerçekleştirilen haince girişime karşı yine bugün tepkimizi ortaya koyduk." ifadesini kullanan Karakullukçu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arkadaşlarımız da bu tepkimize ortak oldu. Nereden gelirse gelsin millet iradesine dayanmayan her girişimin karşısındayız. Biz burada sporun birleştirici gücünden de istifade ediyoruz. Değişik kıta ve ülkelerden buraya gelen sporcularımızın sportif başarılarının dışında, bize sağlayacağı en büyük katkının da kültür kaynaşması olduğuna inanıyoruz. Bugün itibarıyla müsabakalarımız devam ediyor. Gymnasiade'de her şey yolunda, 6 branş ve beş lokasyonda müsabakalar devam ediyor. Yarın akşamki kapanış töreni ile gelen misafirlerimizi ülkelerine uğurlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.