Trabzon

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

20:51 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Trabzon'da toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan gruptakiler, FETÖ'nün darbe girişimine ortak tepki gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ortak tepki göstermek isteyen AK Parti, CHP, MHP, BBP, Saadet Partisi temsilcileri, Kamu-Sen, Memur-Sen, Hak-İş'in de aralarında bulunduğu çeşitli sendika temsilcileri ile bazı vakıf ve derneklerin üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaştan oluşan gruptakiler, Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Parti binasına üzerinde Adnan Menderes ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteri bulunan ve "Bir daha asla bu millet müsaade etmeyecek" yazılı pankart asan gruptakiler, aynı alandaki bir üstgeçide de dev bir Türk bayrağının yanı sıra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun büyük boy posterini astı.

Gruptakilerin darbe girişimine tepkisi sebebiyle AK Parti binası önünde kurulan platformda, Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı tarafından çeşitli marşlar okundu.

Ellerindeki Türk bayrakları ile alanda toplanıp darbe teşebbüsüne tepki gösteren gruptakilere, eski Bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkan Vekili Sebahattin Bayrak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngöz ile bazı belediye başkanları da destek verdi.

Vali Yavuz, gruba hitaben yaptığı konuşmada, Trabzon'un ülkenin karşı kaldığı darbe girişimine karşı dik duruşunu sergilemeye devam ettiğini ifade ederek, bu duruşu sebebiyle kent halkına teşekkür etti.

Trabzon'da darbe girişimi sonrası hiçbir sorun yaşamadıklarını, valilik makamında bütün kurum ve kuruluşlar ile sabaha kadar Trabzon'da halkın huzur ve sükununu sağlamak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Yavuz, halkın meydanları doldurmasının kendilerine güç verdiğini dile getirdi.

Yavuz, bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin birlikte meydanları doldurduğunu anlatarak, "Trabzon huzur, güven şehridir, bundan emin olun. Biz görevimizin başındayız." dedi.

- "Kahpeler ve şerefsizler temizlenmiştir"

Bütün Trabzon'un milli iradeye destek verdiğini söyleyen Yavuz, "Cumhurbaşkanımızın himayesinde devletimizin bütün kurumları görevinin başındadır. Hiçbir sıkıntı yoktur, kahpeler ve şerefsizler temizlenmiştir. Hukuk kuralları çerçevesinde, devlet ciddiyetinde tamamı tespit edilmiştir." diye konuştu.

Yavuz, darbe girişimcilerinin temizleneceğini vurgulayarak, "Bu badireyi atlatıyoruz, inşallah kısa sürede tamamlayacağız. Dünyaya şunu ilan etmiş oldunuz 'artık Türkiye'de darbe marbe yoktur' Önümüz açıktır, Allah'a, bayrağa inanıyoruz. Allah yar ver yardımcımız olsun" ifadesini kullandı.

Eski Bakan Özak, gruba hitaben yaptığı konuşmada, milletin bayrağına, ezanına sahip çıktığını belirterek, Trabzon'un ve bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Milletin darbecilere karşı dik durduğunu anlatan Özak, "Milletin bu asil duruşu demokrasimizi yaşatacaktır" ifadesini kullandı.

Sebahattin Bayrak ise Türkiye'de bir darbe girişimi yapıldığını ve CHP'nin söz konusu darbe girişimine ilk andan itibaren karşı çıktığını belirterek, CHP'nin darbe girişimlerine karşı durmaya devam edeceğini söyledi. Demokrasinin önemine işaret eden Bayrak, milletin demokrasiye sahip çıktığını vurguladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç de darbe girişimi yapanların milleti hesap edemediğini belirterek, "Milleti sahipsiz sandılar ama milli iradeyi hesap edemediler, bu milletin kanının son damlasına kadar bayrağına, memleketine sahip çıkacağını hesap edemediler ama biz Mehmet Akif Ersoy'un 'sahipsiz memleketin batması haktır ama sen sahip çıkarsan bu millet batmayacaktır' sözleri ile büyüdük. Memleketine sahip çıkan Trabzon ile gurur duyuyoruz." dedi.

Dünden itibaren al bayrağın ilelebet dalgalanması, minarelerden ezanın susmaması için selalar okunduğunu ifade eden Genç, darbecilere karşı mücadelede şehit düşenlere Allah'tan rahmet, tüm millete başsağlığı diledi.

Diğer protokoldekiler de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip bir daha bu tür girişimler yaşanmamasını dileyerek, demokrasiye sahip çıkılması gerektiğine işaret ettiler.

Konuşmaların ardından darbecilere karşı mücadelede şehit olanlar için dua okundu, İstiklal Marşı da okuyan gruptakilerin alandaki bekleyişi sürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.