Trabzon

Gymnasiade 2016 Trabzon

21:56 17 Temmuz 2016
Gymnasiade 2016 Trabzon

Trabzon'da, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016) sona erdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) şölen alanında yapılan kapanış törenine, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Başkanı Laurant Petrynka, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çeşitli ülkelerden sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, Gymnasiade 2016'nın tanıtım filmi izlendi.

ISF Başkanı Petrynka, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Hepiniz çok güzel görünüyorsunuz. Hepiniz varlığınızla bu 8 günü unutulmaz kıldınız. İnsanlığınız, karşılıklı anlayışınız ve olgunluğunuzla bu Gymnasiade'yi benzersiz hale getirdiniz. Az önce izlediğiniz Gymnasiade 2016'nın tanıtım filminde de gördüm ki göstermiş olduğunuz fair play ve arkadaşlıktan çok gurur duydum ve bunun ebediyen sürmesini diliyorum. Asla unutmayın ki birlikte daha güçlüyüz ve kazanan hep biziz.'' diye konuştu.

Gymnasiade'nin 400'e yakın gönüllüsü olduğunu da dile getiren Petrynka, ''Özveriniz, kibarlığınız ve yüzünüzdeki gülümsemeniz altın bir madalya değerinde. Organizasyon ekibi ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu, misafirperverliğiniz, sıcaklığınız ve profesyonelliğiniz için teşekkürler. Aynı zamanda yerel yönetimlere de destekleri için teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.


- ''Spor sevgidir, dostluktur, kardeşliktir''

TOSF Başkanı Karakullukçu ise Gymnasiade 2016'nın güzel geçtiğini vurgulayarak, ''Güzel geçen bir organizasyonun sonuna geldik. Yaklaşık 40 ülkeden 4 bine yakın arkadaşımızla bu güzel ortamı paylaştık. Bu arada dünyada birçok şey oldu. Biz gerçekten burada bulunma amacımızın gerçekleştiğini düşünüyoruz.'' diye konuştu.

Sporun önemine de dikkati çeken Karakullukçu, ''Spor sevgidir, dostluktur, kardeşliktir. Burada bunu en iyi şekilde gösterdiğimizi düşünüyorum.'' şeklinde değerlendirme yaptı.


- ''Sporun bir amacı da barıştır''

Trabzon Valisi Yavuz da öğrencileri başarılarından ötürü tebrik ederek, şöyle konuştu:

''Yaklaşık 1 hafta boyunca burada sportmence göstermiş olduğunuz mücadeleden, arkadaşlık ilişkilerinden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için Trabzon'daki bütün kamu görevlileri ve STK'larla elimizden gelen gayreti gösterdik. Sizler ve yöneticileriniz 1 hafta boyunca son derece uygun ve güzel ortamda bu olimpiyatın gerçekleşmesine katkı gösterdiniz. Trabzon'u, Trabzon halkını, Türkiye ve Türk insanını, misafirperverliği, neşesi ve güzellikleri ile tanıdığınızı umut ediyorum.''

Sporun bir amacının da barış olduğunu ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

''Sporun amacı olan sevgiyi, barışı, mücadeleyi ve bunların hepsinden önemlisi arkadaşlığı en iyi şekilde gerçekleştirdiğinizi görmekten mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Hepinizi ve yöneticilerinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bir sonraki etkinliğin, yapılacağı Fas'ta da aynı güzellikte ve başarılı şekilde gerçekleşmesini ümit ediyorum. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın, Gençlik ve Spor Bakanımızın, Spor Genel Müdürümüzün selamlarını iletmek istiyorum.''


- ''Hepinizi şampiyon ilan ediyoruz''

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise Trabzon'un spor organizasyonlarındaki önemine dikkati çekerek, organizasyon için kente gelenleri ağırlamanın kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Sporcuların tamamını şampiyon olarak kabul ettiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Uygarlığın şehri Trabzon ve halkıyla sizi hem takım hem de ferdi olarak gönlümüzün şampiyonları kabul edip, hepinizi çok ama çok sevdiğimizi sizlerle paylaşıyor, ilan ediyoruz. Müsabakalarda, sporun barış ve kardeşlik mesajı fair play'i en güzel sahnelerle gösterdiğiniz için hepinizle gurur duyuyor ve hepinizi şampiyon ilan ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ülke bayrakları ile geçit töreni düzenlendi. Törenin ardından Trabzon Valisi Yavuz tarafından Gymnasiade bayrağı, bir sonraki olimpiyatların yapılacağı Fas heyetine verildi.

Tören, ISF Başkanı Petrynka tarafından Gymnasiade 2016'nın fair play ödülünün, Chinese Taipei'ye verilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.