Trabzon

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

22:50 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Trabzon'da bir araya gelen çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi mensuplarının yanı sıra sendika, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Darbe girişimine tepki göstermek için alana Türk bayrakları asan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler, tekbir getirip "Ya Allah bismillah Allahu ekber", "İdam istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde alanda bekleyen gruptakilere hitap eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz, darbecilerin amacının milletin huzurunu bozmak olduğunu belirterek, darbe girişimlerine rağmen bu ülkede bayrağın dalgalanacağını, ezanların okunmaya devam edeceğini söyledi.

Darbe denilen anlamsız girişimi sonuçsuz bırakmak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Yavuz, darbe girişimi konusunda kentte hiçbir sorun olmadığını dile getirdi.

Yavuz, milletin dik duruşunun kendilerine güç verdiğini ve bu manada Trabzon'un destan yazdığını belirterek, "Birileri darbe girişiminde bulunmuştur ama Türk milletinin dik duruşunu hesap edemediler ama biz yine dikkatli olacağız. Bu darbe girişimini kahraman Türk polisi, TSK'nın kahraman komutanları, er ve erbaşları ile önlemiştir. Meclis'imize, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kast edenlerin tamamı derdest edilmiştir. Biz millet olarak bu duruşu sergilemezsek, gündüz normal hayatımıza devam edip akşam meydanları doldurmazsak bu meydanlara başka postallar gelir." dedi.

Darbe girişimine karşı duruşu ile Türk milletinin destan yazdığına dikkati çeken Yavuz, kendilerinden bildikleri insanların ihanetinin kendilerini üzdüğünü vurguladı.

Yavuz, bu nedenle uyanık olup hainlere fırsat verilmemesi gerektiğini ifade ederek, bayrağın dalgalanmaya devam ettiğini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, darbecilerin tekrar aynı girişimde bulunabileceğini ancak tek korkularının millet olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de geçmişte de darbeler yaşandığını ancak Türkiye'nin artık "yeter söz milletin" dediğini, bütün dünyanın tankların önüne yatan vatandaşları gördüğünü ifade eden Günnar, "Bu millet vatan için mücadele eden samimi askerine, seçtiğine de sahip çıkar." diye konuştu.

Günnar, darbecilere tepki göstererek, "Bugün Pensilvanya'dan talimat alanlar milletin üzerine kurşun sıktılar, darbeyi gerçekleştireceğini sandılar ancak bu millete AK Parti'nin ve diğer siyasi partilerin dik duruşu ile hiçbir şey yapamayacaklar. Hükümetimize ve dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacağız. Bu darbe girişimi terörist ve siyonist bir darbe girişimidir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, bizim tankımızla bize ateş açamazlar. Biz bir ölürüz bin geliriz." ifadesini kullandı.

- "Kendi Meclis'ini bombalayanların bu ülkede yaşama hakkı yoktur"

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri olarak darbe girişimi sırasında kendilerinin de bombalar altında sabaha kadar Meclis'te bekleyerek milletten aldıkları emanete sahip çıktıklarını ve Meclis'in sahibinin millet olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Köseoğlu, tehlikenin henüz geçmediğini belirterek, "Gevşemeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu paralel yapının içindekiler bilsinler ki kendi insanına kurşun sıkan, kendi Meclis'ini bombalayanların bu ülkede yaşama hakkı yoktur. Bu milletin iradesi dışındaki hiçbir iradeyi kabul etmiyoruz. Demokrasimize sahip çıkmak için bugün buradayız, yarın burada olacağız. Bu mesele parti meselesi değildir. Bu mesele CHP, MHP, AK Parti meselesi değildir." dedi.

Türkiye'nin mazlum coğrafyaların umudu olduğunu dile getiren Köseoğlu, Allah'ın bir daha böyle darbe ya da darbe girişimlerini Türkiye'ye yaşatmamasını diledi.

- "Bu milletin dik duruşu ile demokrasi kazanmıştır, milli irade kazanmıştır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da Trabzonluların darbenin üzerinden üçüncü gün geçmesine rağmen meydanları terk etmediğini ifade ederek, 15 Temmuz'un Türkiye'nin en kanlı darbe girişimi olduğunu söyledi.

Milletin bu darbe girişimine, tanklara karşı dimdik durduğunu belirten Cora, "Bu milletin dik duruşu ile demokrasi kazanmıştır, milli irade kazanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Cora, söz konusu darbe girişiminin başarılı olamadığını anlatarak, "Bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki sağduyulu komutanların dik duruşu, boğazları kemerle sıkılmasına rağmen dik duran komutanlar sayesinde başarılı olamamıştır" diye konuştu.

- "Bu pislikler potansiyel ajandır"

Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, darbelere tepki göstererek, geçmişte kendisinin de darbe yaşadığını ifade etti.

Toplumun Trabzonlu Ali Şükrü Bey'in yolundan gideceğini ve darbecilere karşı duracağını kaydeden Albayrak, geçmişteki darbeler döneminde ülkenin ciddi sorunlar yaşadığına işaret etti.

Albayrak, darbe girişiminin milletin dik duruşu sayesinde önlendiğini ifade ederek, "Türkiye 21. yüzyılda yepyeni bir dönüşüm, ilerleme içinde olduğu için bu paralel örgütü CIA, MOSSAD ajan olarak kullanmıştır. Bir kişi Fenerbahçe kongre üyesi iken Trabzonspor yönetimine girmişse o haindir. Bu pislikler potansiyel ajandır. Onun için kimliğinizi ortaya koyun." diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da "Biz barış, kardeşlik, demokrasi istiyoruz. Bunun için için vatan hainlerine geçit vermeyeceğimizi bu meydanda haftalarca göstermeye hazırız." dedi.

İdam edilen Adnan Menderes'in ''Yeter söz milletin'' dediğini belirten Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeter karar da milletin" dediğini dile getirdi.

Gruptakilere, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.