Trabzon

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

13:58 26 Ağustos 2016
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Artvin'in Şavşat ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenazesi memleketi Erzincan'a getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Artvin Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle Erzincan Askeri Havalimanı'na götürüldü. Şehidin cenazesinin getirilişi sebebiyle havalimanında düzenlenen törene, şehidin babası Şevket ile annesi Zöhre ve 8 yaşındaki kız kardeşi Zeynep Ecren Çaybaşı ile yakınlarının yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Askeri tören mangasınca helikopterden alınarak bir süre omuzlarda taşınan 24 yaşında şehit olan Fatih Çaybaşı'nın naaşı daha sonra cenaze nakil aracına konuldu.

Bekar ve ailesinin tek erkek çocuğu olan Çaybaşı'nın cenazesi, ardından da helallik alınması için Çarşı Mahallesi TOKİ Konutları'ndaki babaevine getirildi.

Burada, İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından dualar okunması sonrası helallik alındı. Bu sırada Karabayır'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehidin tek kardeşi olan Zeynep Ecren Çaybaşı da kafasındaki Türk bayraklı şapkasıyla ağabeyinin tabutunun başında beklerken, şehidin tabutuna sarılan bazı yakınları da duygusal anlar yaşadı.

Şehit Jandarma Er Çaybaşı'nın cenazesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla, Terzibaba Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze tören sonrası Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Ardahan-Artvin Karayolu'nun Artvin'in Şavşat ilçesi Yanıklı köyü köprüsü mevkisinde, dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırıda yaralanan Jandarma Er Fatih Çaybaşı, kaldırıldığı Artvin Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.