Trabzon

Trabzon'daki sel

14:30 25 Eylül 2016
Trabzon'daki sel

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Beşikdüzü eski haline dönene kadar buradan çıkmayacağız. İlçemizi eski haline döndürdükten sonra da işimiz bitmeyecek" ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen afetin ardından çalışmalara aralıksız olarak devam edildiğini belirtti.

Trabzon'un doğu ilçelerinde afet riskinin ortadan kalktığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Afetin meydana geldiği ilk günden itibaren ilçede çalışmalarını seferberlik halinde sürdüren belediyemiz, bugün itibariyle çalışmalarını 425 personel ve 122 iş makinesiyle sürdürüyor. İlçedeki çalışmalar kırsal mahalleler ve ilçe merkezi olmak üzere iki kademeli olarak gerçekleştiriliyor. İlçe merkezindeki çalışmalarda önemli derecede ilerlemeler sağlandı. Pazartesi günü okulların açılması planlandığından okul bahçelerin temizliğine ve okul alanlarının dezenfektasyonuna ağırlık verildi. Belediyemiz tarafından okullara ayrıca öğrenci sayısına göre içme suyu bırakıldı ve okullar ilaçlandı."

Gümrükçüoğlu, heyelan ve heyelan riski taşıyan tüm alanlara müdahale edildiğini de işaret ederek, şunları kaydetti:

"Beşikdüzü eski haline dönene kadar buradan çıkmayacağız. İlçemizi eski haline döndürdükten sonra da işimiz bitmeyecek. Bu kez kalıcı çalışmaları gerçekleştirmeye başlayacağız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Yüzlerce mesai arkadaşım ilk günden itibaren burada büyük bir emek harcıyor. Geniş bir makine parkına sahip olmanın avantajlarını bu afet sonrasında halkımıza hizmette en iyi şekilde kullandık. Okullarımızı İnşallah pazartesi günü eğitime açmayı planlıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.