Trabzon

"Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016"

13:06 30 Eylül 2016
"Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, "Uzman biyokimyacılar vasıtasıyla doğru ve güvenilir sonuçlar verilmektedir. Bu hizmetlerden dolayı sadece yurt dışında değil, ülkemizde de kalp krizinden ölüm oranları azalmıştır." dedi.

Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından düzenlenmekte olan "Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016" kongresinde konuşan Rektör Yardımcısı Örem, kongrede 29 Eylül Kalp Günü kapsamında, kalp sağlığında laboratuvarın yeri konusunun değerlendirildiğini söyledi.

Kalp sağlığının önemli olduğunu vurgulayan Örem, şunları kaydetti:

"Göğüs ağrısı ile hastaneye başvuran hastalarımızın artık çok kısa bir süre içinde değerlendirilen kalp belirteçleri ile kişilerin kalp krizi geçirip geçirmedikleri ortaya konulabilmektedir. Bu belirteçler, şehrimizdeki birçok hastanede 7/24 bakılabilmekte. Uzman biyokimyacılar vasıtasıyla doğru ve güvenilir sonuçlar verilmektedir. Bu hizmetlerden dolayı sadece yurt dışında değil, ülkemizde de kalp krizinden ölüm oranları azalmıştır. Burada hastaneye erken başvuruların önemli olduğunun altı çizilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.