Trabzon

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Kamu-Sen'de

15:09 25 Kasım 2016
Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Kamu-Sen'de

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kamu-Sen Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber'in, ziyaretten dolayı Genç'e teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

Dilber, "Bugünlerde 15 Temmuz ruhunu yaşatmaya daha çok ihtiyacımız var. Hain darbe girişimine karşı bütün sivil toplum örgütlerimizle birlikte meydanlarda aynı safta yer aldık. Bu birliktelik ve dayanışma sürdürülmeli." diye konuştu.

Genç de, tarihi Bedesten ve Alacahan'ı içine alan Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile turistleri şehir içerisinde daha çok tutmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Turizm çok ciddi bir girdi bırakıyor. Darbe girişimine rağmen 2016 yılı rakamı 500 bini geçti. Ama hala profesyonel manada bir tavrımız yok. İpekyolu güzergahında olan Mağmat Vadisi'nde Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi'ni hayata geçirip turizme kazandırmayı düşünüyoruz. Burası 600 dönümlük bir alan. Bunun 300 dönümü orman, kalan kısmı da de mera alanlarından oluşuyor. Buranın tahsisi için çalışmalar yürütüyoruz. Spor tesisleriyle, gezi ve piknik alanlarıyla çok harika bir proje olacak." dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Genç, yaşananları 1916 yılında Türkiye'yi işgal etmek isteyip de bunu başaramayanların kaleyi içten fethetme girişimi olarak gördüğünü kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.