Trabzon

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

15:59 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Atatürk Alanı'nda bir araya gelen partililer, üzerinde 'sesime kulak ver, dünyayı güzelleştirmek senin elinde' yazılı bir pankart açtı.

İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Emine Altuntaş, burada yaptığı açıklamada, kadını Allah'ın emaneti gören bir dinin mensupları olarak değerlerin korunması ve güvence altına alınmasının önemine değindi.

Hak ve adalet gibi değerlerin toplum tarafından güvence altına alındığında şiddete karşı amaca ulaşılacağını vurgulayan Altuntaş, şöyle devam etti:

"Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde, eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olmasıyla birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatını insani koşullarda devam ettirememesine neden olur."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.