Trabzon

Halk oylamasına doğru

13:14 21 Şubat 2017
Halk oylamasına doğru

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Atmaca, "Biz bu anayasa değişikliği paketini desteklediğimizi ve halk oylamasında evet oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz." dedi.

TÜMSİAD) Trabzon Şubesi Başkanı Atmaca, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması süreci hakkındaki görüşlerini belirterek, sürece yönelik farkındalık oluşturmak ve vatandaşlık sorumluluklarını yerine getirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemenin mevcut anayasa ile başlaması gerektiğini belirten Atmaca, şöyle devam etti:

"Bu bütün toplum kesimleri tarafından arzu edilen bir durumdur. Bu anayasa değişikliği toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirmektedir. Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayati derecede önem taşımaktadır."

- Türkiye en büyük 20 ekonomiden biri

Atmaca ayrıca, Türkiye'nin mazlum milletlere özgüven aşıladığını da dile getirerek, "Dünya 5'ten büyüktür sloganıyla adeta bütün mazlum milletlere öz güven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, dünyada en büyük 20, Avrupa'da ise ilk 8 ekonomiden biri haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyenlerin olduğunu ifade eden Atmaca şunları kaydetti:

"Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin geçen yıl planlamaya çalıştıkları darbe kalkışması, milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik olarak ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya devam etmektedirler. Şimdi söz milletin ise diyoruz ki, biz bu anayasa değişikliği paketini desteklediğimizi ve halk oylamasında 'evet' oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.