Trabzon

TESOB esnafları dolandırıcılara karşı uyardı

17:25 22 Şubat 2017
TESOB esnafları dolandırıcılara karşı uyardı

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, "KOSGEB'in tüm kredi başvuru işlemleri ücretsizdir. Bu konuda sizden para talep edenlere kesinlikle inanmayın." dedi.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarları, KOSGEB'in adını kullanan "kredi dolandırıcıları"na karşı uyardı.

KOSGEB tarafından uygulanan devlet destekleri konusunda yardımcı olacaklarını belirten Kara, KOSGEB'in tüm kredi başvuru işlemlerinin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda sizden para talep edenlere kesinlikle inanmayın" ifadesini kullandı.

Kara, bu konuda birçok esnafın kendilerine şikayette bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Telefonla veya kısa mesajla esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşan dolandırıcılar, KOSGEB'in kredi desteklerinden yararlanmak için gerekli belgeleri hazırlayabileceklerini söylüyor. 500 ile 700 lira aralığında bir fiyata başvuru dosyasında bulunması gereken evrakları hazırlayarak size gönderecekleri vaadinde bulunuyorlar. Bazı dolandırıcılar da daha da ileri giderek, kredinin çıkması için aracı olabileceklerini ileri sürerek, daha fazla miktarda para istiyor."

- "KOSGEB’e yapılacak kredi başvuruları tamamen ücretsizdir"

Esnaf ve sanatkarlarımız, bu tür vaatlerle kendilerini arayanlara kesinlikle inanmamaları gerektiğine işaret eden Kara, KOSGEB’e yapılacak kredi başvurularının tamamen ücretsiz olduğunu ve gerekli evrakların kurumun internet sitesinden elde edilebileceğini kaydetti.

Kara, kredi başvurusunda bulunmak isteyen esnaf ve sanatkarların, KOSGEB’in internet sitesi dışında KOSGEB uzmanlarından veya TESOB'dan da bilgi alabileceklerini vurgulayarak, "Bu kurumlar dışında kendilerine telefonla ulaşan kişi ve kuruluşlara kesinlikle kanmasınlar. Zor ekonomik koşullar altında ayakta kalmaya çalışan esnafımızı dolandırmaya çalışanlara karşı her türlü mücadeleyi veriyoruz" diye görüş bildirdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.