Trabzon

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:

11:16 23 Şubat 2017
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, mart ayında Suudi Arabistan'dan gelecek bir turizm heyetini ağırlayacaklarını, Körfez ülkelerinden de katılım bekledikleri bu ziyarette, Trabzon ve Körfez ülkeleri odaklı olmak üzere, bölge ve Türkiye arasındaki bağların kuvvetlendirilmesine çalışacaklarını belirtti.

Hacısalihoğlu yaptığı yazılı açıklamada, kısa süre önce söz konusu heyetle Trabzon'da bir protokol imzaladıklarını ifade etti.

Bu protokol çerçevesinde Trabzon'da yapacakları görüşmelerde ele alınacak en önemli başlıklardan birinin Arap-Trabzon İşadamları Yatırım Forumu olduğunu bildiren Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Yakın geçmişte Arap turizm heyetiyle Trabzon'da bir protokol imzaladık. Arap turizm heyeti ve TTSO arasında ikili ilişkileri geliştirmek üzere yapılan protokol kapsamında etkinliklerin gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı. Yapılacak etkinliklere tüm Körfez ülkelerinin katılım sağlamasını hedefliyoruz. Körfez ülkeleri ile Trabzon odaklı olmak üzere, bölgemiz ve ülkemiz arasında bağların kuvvetlenmesine imkan sağlayacağız. Arap-Trabzon İşadamları Yatırım Forumu'nu düzenlemek gündemimizde. Ayrıca, turizm geliştirecek projeler üzerinde de çalışmalar yürütülüyor. Bu projelerin eylem planlarının hazırlanması için Suudi Arabistan’da da ilgililerle bir araya geldik. Görüşmelerde ilgililerin mart ayında Trabzon’a bir ziyaret yapması kararına varıldı. Arap turizm heyeti ile yapacağımız Trabzon’daki görüşmede de bu çalışmaları daha ileri seviyeye taşıyacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.