Trabzon

"3. KTÜ Savunma Sanayi Günleri"

16:26 07 Mart 2017
"3. KTÜ Savunma Sanayi Günleri"

Hava Elektronik Sanayi (Havelsan) Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, "Türkiye bu alanda Havelsan sayesinde öyle bir noktaya geldi ki biz sadece bunu kendimiz için yapmıyoruz, dost ve kardeş diye bildiğimiz ülkeler içinde benzer şeyi yapar hale geldik." dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu tarafından Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "3. KTÜ Savunma Sanayi Günleri"nde konuşan Atalay, dünyada çok az sayıda ülkenin kendi kalite kontrol ve savaş sistemlerini geliştirebilir durumda olduğunu söyledi.

Havelsan vesilesiyle Türkiye'nin uzmanlaşmış durumda olduğunu belirten Ahmet Hamdi Atalay, "Bu alanda yine dünyadaki en geniş yelpazeye sahip 3-5 firma arasındayız. Uçak simülatöründen, denizaltı simülatörüne, paraşüt simülatöründen orman yangını söndürme eğitim simülatörüne kadar çok geniş bir yelpazede simülatörler geliştiriyor, üretiyoruz ve ihtiyaç makamlarının ihtiyaçlarına sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin temel kritik operasyonlarında ve altyapılarında uygulanan projelerin Havelsan tarafından geliştirildiğini vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Son yıllarda giderek önemi artan siber güvenlik alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Komuta kontrol ve savaş sistemlerinde çok şükür ülkemiz, dünyada kendi gemisini geliştiren nadir ülkelerden bir tanesi. MİLGEM projemiz var. Kendi milli gemilerimizi üretiyoruz. Bütün bu gemilerimiz, hem eski gemilerin modernizasyonunda hem de yeni yapılan gemilerin bütün komuta kontrol ve savaş sistemleri Havelsan tarafından tamamen yerli ve milli yapılıyor. Böylece hem dışa bağlılığımız bu alanda ortadan kalkmış oluyor hem de kendi özgün teknolojilerimizi geliştirerek, savaş gücümüzü artırmış oluyoruz." şeklinde konuştu.

Ahmet Hamdi Atalay, su üstü ve su altı bütün deniz sistemlerinin kalite kontrol ve savaş sistemlerinin tamamen milli imkanlar doğrultusunda yapıldığının altını çizdi.

Türkiye'nin yeni beyinlere ve bu alanlarda meraklı insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Atalay, "Biz abileriniz olarak sizlere misyon açmak gibi bir görev taşıyoruz. Bu alanda faaliyet göstermek isteyenleri aramızda görmek isteriz. Bizlere bu imkanı sağlayan KTÜ'ye teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

KTÜ Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu Kulübü Başkanı Cem Bayar ise bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlikle Milli Savunma Sanayi'nin ürettiği milli ürünlerin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Bayar, kulüp olarak 5 proje ürettiklerini bildirerek, bunları hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

"3. KTÜ Savunma Sanayi Günleri", yarın sona erecek.

Programa, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hüsem, Havelsan yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.