Trabzon

Akçaabat'ta kan bağışı kampanyası

13:33 09 Mart 2017
Akçaabat'ta kan bağışı kampanyası

Akçaabat'ta düzenlenen 50 lira ödüllü kan bağışı kampanyasında 508 ünite kan toplandı.

Trabzon Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Hatice Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ta düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "2 gün olan kampanya süremizi 3 güne çıkartmak zorunda kaldık. Bu süre içerisinde 508 ünite kan bağışı yapıldı. En yüksek kan bağışı yapılan kampanya oldu. Buradan kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza, destek olan Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Belediye Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşlarına, esnafımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Aynı kampanyaları diğer ilçelerden de beklediklerini ifade eden Tok, "Kan bağışı gönüllülük isteyen bir olay. Bunu sivil toplum örgütlerinin sahiplenmesi kampanyaya ilgiyi artırmaktadır. Akçaabat'ta yapmış olduğumuz bu kampanyayı diğer ilçelerde de görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kampanyaya, bağışta bulunanlara akaryakıt hediye ederek destek veren iş adamı Yaşar Erbaşaran, bağışta bulunanlara teşekkür etti.

Erbaşaran, kan bağışı yapanlara 50 liralık akaryakıt hediye ettiğini anımsatarak, "Bu sembolik bir destektir. Asıl amaç vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik etmek, bu bilinci aşılamaktı. Bir nebze olsun etkili olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.