Trabzon

Trabzonlu öğrencilerden yetim öğrencilere destek

10:23 21 Mart 2017 3 Yorum Var
Trabzonlu öğrencilerden yetim öğrencilere destek

İnsani Yardım Vakfının (İHH), "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında Trabzonlu minik öğrenciler, dünyadaki yetimlere yardım elini uzatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının desteklediği projeyle Ortahisar ilçesi Bahçecik İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, Suriye'den Etiyopya'ya, Mardin'den Trabzon'a kadar 15 yetim öğrencinin eğitim ve giyinme gibi masraflarını üstleniyor.

Proje kapsamında İHH tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk günlerinde Trabzon'daki tüm okullara ve sınıflara bırakılan kumbaralar aracılığıyla öğrenciler, dünyanın her yerine yardımlarını ulaştırdı.

Bu kapsamda Bahçecik İmam Hatip Ortaokulunda, yardım edilen 15 yetim için en fazla desteği veren 15 sınıfa İHH tarafından fidan ve kahramanlık belgesi dağıtıldı.

İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır yeryüzünde dili, dini, ırkı, milliyeti ve rengi farklı olan mazlumlara yardıma koşan vakıf olduklarını ifade etti.

Kalma, Trabzon'daki okullar arasında Bahçecik İmam Hatip Ortaokulunun Afrika'da 2 adet su kuyusu açtıran tek okul olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Trabzon'a örnek olacak bir çığır açtılar. Velilere ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum. Yetim çocuklarımız için yaptığımız projeler kapsamında Türkiye'de yetim sponsorluk sistemiyle dünyanın değişik yerlerinde kimsesiz ve babasız çocuklara destek olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar dünya genelinde 56 ülkede 90 bin yetime destek veriyoruz. Ülkemizde ise 75 ilde "İyilik sınıfta başlar" projemiz devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımızla ortak yürütülen bu projede, sene başında okulunuzda 4 olan yetim sayınızı şuanda 15'e çıktı. Bu yetim kardeşlerimizin barınma, giyinme, kırtasiye gibi ihtiyaçları karşıladı."

Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Bozlar, öğrencilerin eğitim ve öğretiminin yanı sıra vatanına, milletine yararlı insanlar olarak yetişmeleri için kalp ve gönül dünyalarını zenginleştirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Okulun öğrencilerinden İrem Mutlu da Suriyeli çocukları kardeş olarak gördüklerini ifade ederek, "İnsan o duruma düşerse ancak o zaman anlayabilir onu. Başka türlü anlayamaz. Arkadaşlarımızın resimlerini asıyoruz. Çünkü onları gördükçe aklımıza yardım etmek geliyor." dedi.

Mutlu, yardımlarıyla çocuklara destek olmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Onların da okumasını ve büyümesini istiyoruz. Bu yüzden yetimlere yardımda bulunuyoruz. Trabzon'da yetimlere yardım konusunda birinci sırada geliyormuşuz. Biz bunu bilmiyorduk. Biz sadece onları sevdiğimiz için bağış yapıyorduk ve onlara yardım yapmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Hayriye Öztürk de "Sınıf olarak yetim bir kardeşimize yardımcı oluyoruz. Bizde çok mutlu oluyoruz. İnsan birine yardım edince nasıl mutlu olmaz ki ben çok mutlu oluyorum." ifadesini kullandı.

Etiyopya'da bir kardeşleri olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Gizem Çabuk da "Ona sınıfça yardım ediyoruz ve onu görmeyi çok isterim." sözlerine yer verdi.

Hatice Üçüncü de İHH'nın düzenlediği kampanyaya destek olduklarını belirterek, "Başka şehir ve ülkelerdeki yetim kardeşlerimize destek olup, ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Murat BOZLAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yardımsever Olan Öğrencilerimi Tebrik Ediyor Ömür Boyu Yardıma Muhtaç Kişilere Destek Olmalarını Yüce Mevla'dan Diliyorum.
    Cevapla
  • Sude alemdağ 7 yıl önce Şikayet Et
    İykide yetim çocuklara yardım ediyoruz ve bundan dolayı yardım ettiğimiz için çok mutluyum
    Cevapla
  • Fatmanur isaoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetimlere sahip çıkmak çok güzel bir şey bizde o durumda olabilirdik
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.