Trabzon

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

15:57 24 Mart 2017
Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile öğrenci konseyi temsilcileri, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u ziyaret etti.

Gana, Kamerun, Pakistan, Sudan, Endonezya, Azerbaycan, Suriye, Ruanda, İran ve Etiyopya'dan gelip KTÜ Orman Fakültesinde okuyan öğrenciler ile Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu'nu makamında kabul eden Vali Yavuz, burada yaptığı açıklamada, Trabzon'un ormancılık açısından elverişli bir bölge olduğunu söyledi.

Yavuz, kente gelen ziyaretçilerin Trabzon'un doğasına hayran kaldığını da belirterek, şöyle devam etti:

"İlimizi ziyaret eden misafirlerimiz Trabzon'un doğasına hayran kalıp tekrar şehrimizi ziyaret ediyor. Sizler de dünyanın çeşitli yerlerinden ilimize gelip tahsil yapıyorsunuz. Bizim misafirimizsiniz. Üniversitemiz de size en iyi imkanları sunup çok güzel bilgi donanımına sahip oluyorsunuz. Ülkenize döndüğünüzde bizim birer turizm elçimiz oluyorsunuz. Ormancılık Fakültesi öğrencileri olarak sizlerin de bildiği gibi dünyamızda ormanların önemi gün geçtikçe artıyor. Dünyadaki ormanları koruyup ağaçlandırmalıyız. Ülkenize döndüğünüzde sizlerde ülkenizin ağaçlandırılmasına önem verin. Üniversitemiz öğrencileri ve yöneticilerinin şehrimizin ağaçlandırılmasında ve ormancılığının gelişiminde önemli katkıları olmaktadır."

Ziyarete, Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bayramoğlu, Tema Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Doç. Dr. Zafer Yücesan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.