Trabzon

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

15:28 27 Mart 2017
Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

Trabzon'da Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 571 binanın yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kamulaştırma işlemlerinin yüzde 98 oranında tamamlandığı proje kapsamında 672 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı belirtildi.

Bu binalardan 656'sının kamulaştırma işleminin tamamlandığı ve 571'inin yıkımının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, Tabakhane kentsel dönüşüm alanının Kahramanmaraş Caddesi ile Yenicuma'daki TOKİ konutları arasında kalan kısmında uygulanacak peyzaj projesi ile yine bu alanda yer alacak ve Pazarkapı Kavşağı'nı Kanuni Bulvarı'na bağlayacak yolun ihalesinin mayıs ayı içerisinde yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Tabakhane kentsel dönüşüm alanında uygulanacak peyzaj projesi kapsamında, meydanlar, toplanma, dağılma, buluşma alanları, kadınlar pazarı, fıskiyeli su gösterileri ve etrafında oturma, dinlenme, seyir alanları, yeşil adalar, sohbet etme, yeme-içme ve gezinti alanları inşa edileceği belirtilerek, ana ulaşım aksı boyunca yaya gezinti, yürüyüş, koşu yolları, bisiklet parkurları, engelsiz ulaşım aksları, festival, kutlama, eğlence, sergi alanları, ışıklı ve müzikli su gösterileri, su kıyısında oturma, dinlenme alanları ve seyir terasları oluşturulacağı bildirildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarı'nı sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız yer alacak. Bu yol ile bölgede uygulanacak peyzaj çalışmalarının mayıs ayı içinde ihale edilmesi için TOKİ tarafından çalışmalara devam edilmektedir. Pazarkapı Kavşağı ile birlikte devlet karayolu da Karayolları tarafından yeniden düzenlenecek. Böylece bu büyük alan sadece Trabzon'umuzun değil, bölgemizin en modern yaşam alanı haline gelecek. Bu tür dev yatırımlarla Trabzon'umuzu ismine layık hale getirirken şehrimizin her daim önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.