Trabzon

Trabzon'da yaz okulu başvuruları başladı

14:08 28 Mayıs 2017
Trabzon'da yaz okulu başvuruları başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ikincisini düzenleyeceği yaz okuluna başvurular başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, belediyeye ait 5 merkezde yapılacak yaz okulundan, 8-14 yaş grubu öğrencilerin yararlanacağı belirtildi.

Ortahisar İlçe Müftülüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de destek verdiği yaz okulu için kayıtların 12 Haziran'da sona ereceğine işaret edilen açıklamada, 16 branşta eğitim verilecek yaz okulunun 5 Eylül'de sona ereceği, yaz okuluna katılan öğrencilerin tümüne çeşitli eğitim materyalleri verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerin, nüfus cüzdanı fotokopisi ile velilerinin nezaretinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve yaz okulu uygulamalarının yürütüleceği TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezlerine kayıt yaptırmaları gerektiği bildirilerek, yaz okulunda Kur'an-ı Kerim, değerler eğitimi, İngilizce, drama, resim, satranç, bağlama, keman, gitar, ney, ahşap boyama, plastik çamur ve alçı şekillendirme, karate, tekvando ve hızlı okuma teknikleri dersleri verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak için bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz yaz okulunun geçen yıl olduğu gibi yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz. Beş ayrı merkezde düzenleyeceğimiz yaz okulu ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, öz güvenlerini artırarak kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefledik. Sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olarak açtığımız bu yaz kurslarına 8-14 yaş grubu öğrencilerimizin ilgi göstereceğine inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.