Trabzon

Trabzon'da istihdam çalışmaları

18:42 09 Haziran 2017
Trabzon'da istihdam çalışmaları

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün, kentte ramazan ayı boyunca iftar çadırlarının bulunduğu alanlarda stant açarak istihdam çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, haftanın belirli günlerinde, şehrin farklı noktasında stantlar açılarak buralarda işsiz vatandaşlara bilgilendirmelerin yapıldığı ve iş bulmalarına yardımcı olmaya çalışıldığı belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin de meslek edinmek isteyen vatandaşlara iş bularak, çifte bayram yaşatmayı istediklerini ifade etti.

Amaçlarının kentte istihdamı artırmak olduğuna işaret eden Zengin, şunları kaydetti:

"Bu alanlara aş bulmak ümidiyle gelen ihtiyaçlı işsiz vatandaşlarımıza iş bulunmaya çalışılmaktadır. Ayrıca stantlarımızda iş arayan ve meslek edinmek isteyenlerle, iş ve meslek danışmanlarımız birebir görüşmeler gerçekleştirerek vatandaşlarımıza ulaşıyor. Vatandaşlarımıza iş arayan kaydı oluşturma, uygun işlere yönlendirme, işsizlik sigortası, işbaşı eğitim programı, üniversite öğrencilerine cv hazırlama, iş arama kanalları, işverenlere de yeni istihdam teşvikleri gibi konularda da bilgiler veriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.